Črna kronika

Nesreča potniškega letala zahtevala smrtno žrtev

STA / J. P.
6. 1. 2014, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V nesreči srednje velikega zasebnega reaktivnega letala canadair CL-600, ki je ob pristajanju na letališču v smučarskem središču Aspen v Koloradu v nedeljo zdrsnilo s steze in zagorelo, je umrl moški, dve osebi sta bili ranjeni. Eden od njiju lažje, drugi težje. Nekaj težav je bilo v nedeljo tudi na newyorškem letališču JFK.

V letalu, ki je poletelo z manjšega letališča blizu mehiške prestolnice Ciudad de Mexico, so bili trije mehiški državljani. Pilot, kopilot in potnik. Letalo je na poti do Aspena pristalo še v Tucsonu v zvezni državi Arizoni. Vzroke nesreče še preiskujejo. Okrog letališča je bilo oblačno, vendar pa ni bilo neviht.

Predstavnik šerifovega urada okrožja Pitkin v Koloradu Alex Burchetta je povedal, da je letalo pristalo, vendar nato zdrsnilo s steze in se vnelo. Ponesrečeni so utrpeli travmatične poškodbe, ne pa tudi opeklin, saj ogenj ni prodrl do kabine letala.

Vzroke nesreče še preiskujejo. 

Na newyorškem letališču JFK je bil prva tako v nedeljo promet za nekaj ur zaprt, ko je manjše potniško letalo družbe Delta na poti iz Toronta po jutranjem pristanku med prevozom do vrat zaradi ledu trčilo v kup snega in obtičalo na stezi.

Med 35 potniki in člani posadke ni bilo poškodovanih, letališki uradniki pa so zaradi dogodka za vsak primer ustavili promet in očistili led s steze.

Bolj razburljivo je bilo v New Yorku v soboto, ko je na avtocesti v Bronxu pristalo manjše letalo vrste piper. Pilot in dve potnici so ju odnesli brez poškodb.