Vreme

Danes bo ponekod rahlo snežilo

STA
30. 11. 2013, 09.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo pretežno oblačno. V vzhodni Sloveniji bo večinoma suho vreme, drugod bo zjutraj in dopoldne občasno rahlo snežilo, na Primorskem pa rahlo deževalo. Količina padavin bo majhna. Popoldne se bo na Primorskem delno zjasnilo, pihati bo začela šibka burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo precej jasno, nekaj več oblačnosti bo le v jugovzhodni Sloveniji. Burja na Primorskem se bo okrepila, drugod bo pihal vzhodni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do -5, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem okoli 9 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno oblačno. V Istri in Kvarnerju bo dopoldne občasno rahlo deževalo, na območju Alp pa rahlo snežilo. Ob severnem Jadranu bo proti večeru zapihala burja. Jutri bo precej jasno, le ponekod v notranjosti Hrvaške zmerno oblačno. Burja ob Jadranu se bo krepila.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji prehodno slabi. Alpe je dosegla vremenska fronta, ki bo precej oslabljena vplivala na vreme pri nas.

Obeti: V ponedeljek in torek bo suho vreme. Še bo vetrovno, na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja.

Opozorilo: Na Primorskem bodo v nedeljo in v ponedeljek dopoldne sunki burje predvsem v Vipavski dolini lahko presegli hitrost 100 kilometrov na uro.