Najdba ribičev ni bila alkohol

Pili so iz steklenic, ki so jih našli v morju, v njih pa strup

U.C.
30. 6. 2024, 16.37
Posodobljeno: 30. 6. 2024, 16.40
Deli članek:

Štirje šrilanški ribiči so v morju našli plavajoče zamašene steklenice. Bile so polne. Razveselili so se zastonj pijače in nagnili, misleč da je prozorna tekočina, ki so jo vsebovale steklenice, alkohol. Zelo so se ušteli!

Profimedia
Nazdravili so in niso vedeli, da ne pijejo alkohola.

 V steklenicah je bilo nekaj povsem drugega, nevarnega za zdravje. Dva od ribičev sta umrla, še dva pa sta v kritičnem stanju. Posadka je svojo najdeno pijačo solidarno delila še z drugimi ribiči, ki jih zdaj poskušajo izslediti. Preiskujejo tudi vsebino najdenih steklenic.

Generalna direktorica šrilanškega oddelka za ribištvo in vodne vire, Susantha Kahawatte, je povedala, da je mornarica nudila zdravstveno oskrbo moškim na krovu ribiške ladje, imenovane Devon, zaradi pomislekov, da ni bilo dovolj časa, da bi jih vrnili na kopno na zdravljenje. Mornarica je lokalnim medijem povedala, da je Devon nazaj na obalo vleklo drugo plovilo. Iz Tangalle je krenila 4. junija.

Incident naj bi sprožil proteste v obalnem mestu, ki leži približno 193 km od prestolnice Šrilanke Colombo, ki pozivajo k vrnitvi mornarjev, ki so še živi, na kopno.