Več prijav

Peklenska noč v najnevarnejši soseski na Hrvaškem: Pretepi, napadi na policiste, nasilje v družini, glasna glasba ...

S.Č.
30. 6. 2024, 13.30
Deli članek:

Peklenska noč je zaznamovala najnevarnejšo sosesko na Hrvaškem, ko so lokalni policisti prejeli več prijav o različnih dogodkih v naselju Parag. Incidenti so vključevali pretepe, napade na policiste, nasilje v družini in glasno glasbo, pri čemer so vsi osumljenci delovali pod vplivom alkohola.

Profimedia
Za njimi je peklenska noč.

V enem izmed najbolj nasilnih dogodkov je 20-letnik napadel policista, ki je zaradi hudih poškodb glave končal v bolnišnici Čakovec. Preiskava je razkrila, da so poleg 20-letnika kazniva dejanja prisile zoper policiste storili tudi 26-letnik in 47-letnik. Vsi trije so bili po kazenski ovadbi predani pristojnemu državnemu pravobranilstvu, so sporočili iz međimurske policije.

Lokalni policisti so bili včeraj obveščeni o več dogodkih, ki so vključevali kaljenje javnega reda in miru, prerivanje, predvajanje glasne glasbe in nasilje v družini. Ko so prispeli na kraj, so ugotovili, da je 47-letnik pod vplivom alkohola motil javni red in mir s predvajanjem glasne glasbe na dvorišču hiše. Nato je 20-letni domačin začel žaliti policiste. Kljub opozorilom in ukazom, naj preneha s kršitvami, se ni ustavil, zato so policisti uporabili prisilna sredstva.

V konflikt se je vmešal tudi 26-letnik, ki je prav tako napadel policiste

Med poskusom obvladovanja situacije je 47-letnik zapustil hišo, prevrnil mizo, polno alkoholnih pijač, in fizično napadel policiste. Policisti so zoper njega uporabili razpršilec z dražilno snovjo, da bi odvrnili napad. 20-letnik je izkoristil situacijo in z udarci z glavo v glavo napadel policista ter nato pobegnil. V konflikt se je vmešal tudi 26-letnik, ki je prav tako napadel policiste.

Kljub temu, da se je na kraju dogodka zbralo večje število občanov, ki so glasno protestirali in je obstajala nevarnost zaostrovanja konflikta, so policisti uspeli dva napadalca, 26-letnika in 47-letnika, pripeljati na policijsko postajo. Dodatne policijske sile so pobeglega 20-letnika kmalu našle in ga prav tako privedle na postajo.

Pri vseh pridržanih je bil z alkotestom ugotovljeno, da so bili vsi pod vplivom alkohola. Policist, ki ga je napadel 20-letnik, je utrpel hudo poškodbo glave in so ga oskrbeli v bolnišnici Čakovec. Iz međimurske policije so sporočili, da bodo vsi osumljenci kazensko ovadeni in predani pristojnemu državnemu pravobranilstvu.