Bizarno

Zadavil je dve ženski, grozi mu smrtna kazen, splet ga obožuje: "Lep je!”

S.Č.
30. 6. 2024, 10.46
Posodobljeno: 30. 6. 2024, 11.17
Deli članek:

V zadnjem času so družbena omrežja preplavili posnetki sojenja Wadeu Wilsonu, moškemu s Floride, ki je leta 2019 zadavil dve ženski. Čeprav mu grozi smrtna kazen, je njegovo ime zaslovelo tudi iz drugih, bolj kontroverznih razlogov.

Profimedia
Družbena omrežja so ponorela kjlub temu kar je storil.

Wilson je postal nepričakovana senzacija na TikToku, kjer se mnogim zdi izjemno privlačen, kar je sprožilo burne odzive in razprave med uporabniki te platforme.

Wade Wilson, star 30 let, je bil obsojen zaradi brutalnega umora dveh žensk, Kristine Melton in Diane Ruiz. Umori so se zgodili oktobra 2019, v razmaku le nekaj ur. Kristine Melton je srečal v baru in jo naslednji dan zadavil v njeni hiši. Njeno truplo so našli tam kmalu zatem. Diane Ruiz je ugrabil med njenim sprehodom na delo, jo zadavil in njeno truplo odvrgel na bližnjem polju, kjer so ga našli nekaj dni kasneje.

Na sojenju je Wilsonov oče pričal, da je njegov sin priznal umor Ruizove in dodal, da jo je teptal, ko je ugotovil, da še vedno diha. Ruizova je bila mati dveh sinov, njen 19-letni sin pa je ganljivo pričal na sodišču, kako bo odsotnost matere vplivala na njegovo življenje.

@miss_amberrae ✍️ care to share your thoughts? #wadewilson #amberraebroadcast #truecrime #tiktok #interview #breakingnews #florida #capecoral #documentary #trendingtiktok #tiktoknews #trending ♬ Way down We Go - KALEO

Komentarji na Tik Tiku so se vrstili

Kljub grozljivim zločinom, zaradi katerih mu grozi smrtna kazen, je Wilson postal priljubljena figura na TikToku. Na tej platformi se širijo različne video montaže, v katerih uporabniki občudujejo njegov videz. Komentarji pod temi videi so polni izjav, kot so: "Čudovit je! Kaj je narobe z mano," in "Popravila ga bom." Nekateri uporabniki so celo šli tako daleč, da so trdili: "Vem, da je to grozno reči, a ne glede na to, kako dobro izgleda, bi mu vse oprostila."

Wilsonova nenadna priljubljenost na Tik Toku je sprožila številne razprave o tem, kako lahko hladnokrvni morilec osvoji srca mnogih po vsem svetu. Medtem ko nekateri hvalijo njegov videz in karizmo, so drugi zgroženi in zaskrbljeni nad poveličevanjem osebe, ki je obsojena za tako brutalne zločine. Psihologi in sociologi so opozorili na nevarnost fenomena, kjer se kriminalce poveličuje zaradi njihovega videza ali osebnosti, kar lahko zamegli meje med pravim in napačnim.

Porota je ta teden glasovala za smrtno kazen za Wadea Wilsona. Sodnik Nicholas Thompson bo sprejel končno odločitev, sodba pa je napovedana za 23. julij. Ko so prebrali odločitev porote, Wilson ni pokazal skoraj nobene reakcije.

Kljub grozljivim zločinom, za katere je bil obsojen, se je Wilson uspel preoblikovati v nepričakovano senzacijo, kar postavlja številna vprašanja o tem, kako in zakaj poveličujemo določene osebnosti.