Pristala v bolnišnici

Britanska princesa Anne po udarcu konja utrpela pretres možganov

J.V./STA
24. 6. 2024, 18.15
Posodobljeno: 24. 6. 2024, 18.18
Deli članek:

Princesa Anne, sestra britanskega kralja Karla III., je bila hospitalizirana, potem ko je v nedeljo utrpela lažje poškodbe in pretres možganov. Dobila naj bi jih zaradi udarca konja na njenem posestvu na jugozahodu Anglije.

Profimedia
73-letna princesa Anne, edina hči pokojne kraljice Elizabete II., se je sprehajala po posestvu, ko se je zgodil incident.

Kot so danes sporočili iz Buckinghamske palače, je bila princesa Anne po nedeljskem incidentu iz previdnosti zadržana v bolnišnici na opazovanju. Utrpela naj bi manjše poškodbe in pretres možganov. Podrobnosti o dogodku niso sporočili, navedli so le, da se je incident zgodil v nedeljo zvečer na njenem podeželskem domu Gatcombe Park in da pričakujejo, da bo hitro in popolnoma okrevala, poročajo tuje tiskovne agencije.

73-letna princesa Anne, edina hči pokojne kraljice Elizabete II., se je sprehajala po posestvu, ko se je zgodil incident, ki naj bi ga povzročil konj, je povedal vir. Na posestvo so poslali reševalce in po medicinski oskrbi na kraju dogodka so princeso premestili v bolnišnico v Bristolu. Natančnega vzroka poškodb niso potrdili, vendar pa je medicinska ekipa, ki je oskrbela princeso, dejala, da so bile njene poškodbe glave skladne z morebitnim udarcem konjeve glave ali nog.

Kralj Karel je bil o dogodku obveščen in skupaj s celotno kraljevo družino princesi pošilja dobre želje po hitrem okrevanju, so še sporočil iz Buckinghamske palače. Anne velja za eno najbolj aktivnih članic kraljeve družine, saj sodeluje pri številnih dejavnih in dogodkih. Kot vrhunska jahačica je tudi zastopala svojo državo na olimpijskih igrah.