Gadzhimurad Kagirov

Med ubitimi teroristi tudi borec MMA, povezan z legendo UFC Khabibom Nurmagomedovom

J.V.
24. 6. 2024, 15.55
Posodobljeno: 24. 6. 2024, 17.14
Deli članek:

Med ubitimi islamskimi skrajneži v Dagestanu naj bi bil tudi 28-letni Gadzhimurad Kagirov, ki je imel v profesionalni MMA karieri izkupiček 2 zmagi. Zastopal ga je Khabibov Eagle MMA borilni klub iz Mahačkale, od koder znamenita družina Nurmagomedov tudi prihaja.

X
Policisti so po besedah guvernerja regije Sergeja Melikova ubili šest teroristov, med njimi tudi Kagirova.

V sinjočnje napade islamskih skrajnežev v avtonomni ruski republiki Dagestan je bil po poročanju Sports Politika vpleten tudi borec mešanih borilnih veščin (MMA) Gadzhimurad Kagirov, ki se je kalil pod budnim očesom Abdulmanapa Nurmagomedova, očetom nekdanjega zvezdnika Ultimate Fighting Championchip (UFC) Khabiba Nurmagomedova. Policisti so po besedah guvernerja regije Sergeja Melikova ubili šest teroristov, med njimi tudi Kagirova, več pa so jih pridržali, a so številni pobegnili. Na drugi strani je bilo žrtev teroristov najmanj 19.

28-letni Kagirov, mojster rokoborbe prostega sloga, je imel v profesionalni MMA karieri izkupiček 2 zmagi. Zastopal ga je Khabibov Eagle MMA borilni klub iz Mahačkale, od koder znamenita družina Nurmagomedov tudi prihaja. Telovadnico Eagle MMA sicer financira dagestanski oligarh Ziyavudin Magomedov, ki prestala dolgoletno zaporno kazen zaradi poneverbe 11 milijard rubljev. Ironično je, da je bil Abdulmanap, Kagirov nekdanji trener, goreč borec proti ekstremizmu (umrl je leta 2020, star komaj 57-let). Svoje življenje je cenjeni Abdulmanap posvetil dagestanski mladini in ji ponujal alternativo v športu.

Profimedia
Po očetovi smrti leta 2020 se je Khabib upokojil z rekordom 29-0-0.