Istra na udaru

Kako izgleda povprečen pedofil na hrvaški obali?

J.V.
18. 6. 2024, 10.45
Posodobljeno: 18. 6. 2024, 10.57
Deli članek:

V zadnjih nekaj dneh so v hrvaški Istri prijeli 82-letnega Čeha in 43-letnega Nemca ter pri obeh našli obremenilne posnetke mladoletnikov. Policija opisuje profil potencijalnega storilca.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V zadnjih nekaj dneh je hrvaška policija v Istri po zaslugi programa izobraževanja in prepoznavanja spolnih plenilcev prijela dva pedofila: 82-letnega državljana Češke in 43-letnega državljana Nemčije. Pri obeh so našli obremenilne posnetke mladoletnikov.

Alica Rosić Jakupović iz istrske policije je za Nova TV opisala profil potencijalnega storilca: "Staršem otrok svetujemo, da otroke na plaži nadzorujejo, dobro pa bi bilo tudi, da jih oblečejo v kopalke. Nekakšen profil storilca naj bi bil: moški srednjih let ali starejši moški, ponavadi se na mestih, kjer se zbirajo otroci, zadržujejo sami, obnašajo se nenavadno ..."

Kamere pedofili pogosto skrijejo v pisala, prenosne hladilnike, celo ročne ure, spominjajo na Jutranjem listu. Po besedah psihologinje Gordane Buljan Flander so raziskave pokazale, da je bilo 30 odstotkov tistih, ki snemajo otroke, že obsojenih zaradi spolnih napadov na otroke. "Vprašanje, kdaj jim ne bo več dovolj, da samo gledajo fotografije in bodo prešli na direkten napad na otroka," je poudarila Buljan Flander.