Tako blizu sreči

Psa iz zavetišča, ki je končno našel svoj novi dom, po pomoti uspavali

M.G.
16. 6. 2024, 13.08
Posodobljeno: 16. 6. 2024, 13.10
Deli članek:

Ženska, ki naj bi posvojila mešanca pitbula, je povedala, da so psa samo eno uro pred načrtovanim prevzemom v stalni dom, po pomoti uspavali. Šlo naj bi za napako v komunikaciji.

Profimedia
(slika je simbolična)

Jianna Maarten Sadda je pred dnevi obiskala zavetišče za živali LA Animal Services v južnem Los Angelesu, kjer se je navdušila nad dvoletno psičko z imenom Sheba, ki jo je nameravala rešiti življenja v zavetišču in ji ponuditi stalen dom. Ko pa je Jianna na dan predvidene posvojitve poklicala v zavetišče je bila naravnost šokirana, saj so ji povedali, da njene psičke ni več med živimi. Zjutraj je ženska še poklicala v zavetišče, da bi se dogovorila za prevzem ob 15. uri. Osebje ji je takrat še zagotovilo, da bo Sheba na varnem, toda ob 14. uri, ko je Jianna znova poklicala, da se najavi, so ji oznanili, da so psa že evtanazirali.

"Uboga Sheba, polovico svojega življenja je živela v zavetišču, tako da je bila tam celo leto," je o Shebi povedala Jianna. "In po enem letu pes običajno ponori, potem ko je tako dolgo v "zaporu". A ona je bila še vedno tako dober pes." "Nobenega vedenjskega razloga ni bilo, da so ubil Shebo. Bila je ubita preprosto zaradi pomanjkanja prostora,"  je dejala jezna in užaloščena skorajšnja lastnica psa. Povedala je še, da so ji rekli, da si osebje zavetišča med seboj ni sporočilo, da gre pes domov in da obžalujejo za storjeno napako.