Gozd umorov in posilstev

6 dni po brutalnem umoru s pomočjo DNK na sledi Martjeinega morilca

U.C.
13. 6. 2024, 16.24
Posodobljeno: 13. 6. 2024, 16.59
Deli članek:

21-letna Martje B., vrtnarka iz Niebüllu na severu Nemčije, je mrtva obležala na gozdnih tleh. Bila je slečena, kar je nakazovalo na spolno nasilje.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Martje je bila nadarjena plavalka, prejšnji petek zjutraj je bila na treningu na bazenu v parku, le 50 metrov od njenega stanovanja. Potem, ko zanesljive mladenke ni bilo na spregled na dogovorjenem mestu, je njeno mamo obšla zla slutnja. Njena hči je vedno držala besedo in nikoli ni zamujala na dogovorjene sestanke. Nekaj je moralo biti hudo narobe! Poklicala je policijo in ti so jo našli naslednji dan, bila je mrtva, vse je kazalo na to, da je umrla zaradi brutalnega napada.

Policisti so v ponedeljek dopoldan še vedno prečesavali gozdnato območje, kjer se je zgodil umor in našli DNK, ki jih je kaj hitro pripeljal na sled storilca tega okrutnega dejanja. Za umor so osumili 35-letnika iz Niebülla, ki je živel le streljaj stran od žrtve. Po mnenju preiskovalcev med osumljencem in žrtvijo ni bilo predhodnega razmerja. Osumljenca so detektivi v četrtek popoldne odpeljali na okrožno sodišče v Flensburgu, kjer je sodnik izdal nalog za aretacijo zaradi umora. Na kraju, kjer so našli truplo, v gozdu, se je že zgodilo vsaj eno posilstvo in en umor.