Sydney

Ob reki našli popkovino, zdaj iščejo mamo in otroka

R.T.
28. 5. 2024, 09.27
Posodobljeno: 28. 5. 2024, 14.28
Deli članek:

Avstralska policija išče mamo in njenega novorojenega otroka, a v primeru obstaja veliko neznank.

Profimedia
Reka Cooks teče skozi zahodno predmestje Sydneyja.

Nek moški je v ponedeljek na obrežju reke Cooks v predmestju Sydneyja med sprehajanjem psa naletel na krvavo sled, ob kateri sta se nahajali popkovina in placenta. O zadevi je obvestil policiste, ki so v skrbi za zdravje mame in novorojenčka nemudoma začeli z iskalno akcijo. Z mangrovami poraščeno obrežje so prečesavali s psi, a jim novopečene mamice niso uspeli najti. Pozneje so se jim pridružili še potapljači, območje pa je preletaval helikopter. Tudi ta del se je končal brez uspeha. Za pomoč so se danes obrnili tudi na javnost, če bi včeraj na območju slučajno kdo opazil kakšno nosečnico ali žensko v stiski.

»Porod je lahko za mnoge zelo travmatičen dogodek, lahko povzroči veliko stisko. Zelo me skrbi za varnost in duševno zdravje mame ter tudi za varnost njenega otroka,« je po poročanju časnika Sydney Morning Herald prebivalstvo naslovila policijska načelnica Christine McDonald.

Popkovino in placento so že predali v roke forenzičnega patologa, ki bo poskušal ugotoviti spol otroka, kako dolgo je trajala nosečnost in kdaj natančno je ženska sploh rodila. »Trenutno obstaja veliko neznank,« je potrdila McDonaldova. Zaenkrat ne vedo niti tega, ali je bila popkovina prerezana oziroma kako je bila odstranjena. Preiskujejo tudi možnost, da je mama rodila drugje.