Serijski kršitelj

Upokojenec s fračo skoraj desetletje teroriziral sosede

R.T.
28. 5. 2024, 07.36
Deli članek:

Kalifornijski policisti so z ulic končno spravili 81-letnega moškega, ki je skoraj desetletje teroriziral lokalno skupnost.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V mestu Azusa v neposredni bližini Los Angelesa so prejšnji teden lisice nadeli 81-letnemu moškemu, »serijskemu strelcu s fračo,« ki je imel na muhi zlasti svoje sosede. Policisti so na njegova vrata potrkali v četrtek in so hitro izvedeli, koga imajo v rokah. Gre za 81-letnega Princea Kinga, ki ga sumijo, da je v zadnjem desetletju s fračo v svoji soseski razbil številna vetrobranska stekla na avtomobilih, ciljal pa je tudi sosedova okna in celo ljudi. V okviru hišne preiskave so mu zasegli tako fračo kot naboje, kroglične ležaje.

Kot je za lokalni časnik San Gabriel Valley Tribune potrdil policijski načelnik Jake Bushey, so storilca začeli iskati že po prvem tovrstnem incidentu pred skoraj desetletjem, a jim ga do preteklega tedna ni uspelo izslediti, incidenti pa so se vrstili. Policija je v izjavi za javnost navedla, da so v okviru preiskave »ugotovili, da je bilo v obdobju 9 do 10 let več deset državljanov žrtev nadlegovanja serijskega fračarja.« Ni pa fračar doslej poškodoval nobene osebe, poskrbel je predvsem za materialno škodo in teror. Kinga danes čaka obravnava na sodišču, policisti, ki so prepričani, da imajo v rokah pravega osumljenca, pa njegovega motiva še ne poznajo. Kot je pojasnil Bushey, zaenkrat še niso ugotovili drugega kot to, da je šlo preprosto za »hudobijo.« Večinoma je streljal s svojega vrta.