München

80-letnici so se vdrla tla: predrla svoj balkon in še balkon sosede ter padla v smrt

R.T.
28. 5. 2024, 07.02
Posodobljeno: 28. 5. 2024, 07.28
Deli članek:

V Münchnu se je v soboto zvečer pripetila grozljiva nesreča, v kateri je najprej tla pod nogami, nato še življenje izgubila 80-letna upokojenka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Vse skupaj se je odvilo ob približno 20.30 uri v stanovanjskem bloku v münchenskem okrožju Nymphenburg. 80-letnica je mirno stala na svojem balkonu na drugem nadstropju in oprezala na ulico. Pod njenimi nogami se je nenadoma vdala ena od štirih plošč, ki skupaj tvorijo balkonska tla, pri čemer je upokojenka zgrmela v globino. Zaradi sile se je zlomila še plošča na balkonu njene spodnje sosede, nesrečnica pa je pristala na dvorišču osem metrov nižje. Da se je zgodilo nekaj groznega, je ob trušču spoznala njena soseda, ki je nemudoma poklicala reševalce, a so bili ti brez moči. 80-letnica je bila na mestu mrtva.

Kot poroča nemški tabloid Bild, so balkone s pomočjo jeklenih nosilcev zgradbi prizidali naknadno, in sicer pred kakšnimi desetimi leti. Policija zaenkrat še nima odgovorov, kako je lahko prišlo do takšne tragedije, a zadevo intenzivno preiskujejo.