Na Češkem

Češki predsednik po nesreči z motornim kolesom pristal v bolnišnici

A.S./STA
24. 5. 2024, 08.51
Posodobljeno: 24. 5. 2024, 08.54
Deli članek:

Češki predsednik Petr Pavel je v četrtek po nesreči z motornim kolesom pristal v bolnišnici. Tam bo 62-letnik, ki predsedniški položaj zaseda od marca lani, še nekaj časa ostal na opazovanju, čeprav njegove poškodbe niso resne, je na omrežju X v četrtek zvečer sporočil njegov urad.

Profimedia
Češki predsednik Petr Pavel

Predsednik je na opazovanju v praški vojaški univerzitetni bolnišnici, kjer bo po besedah njegovega tiskovnega predstavnika Vita Kolarja ostal še nekaj dni. "Gre za petek, soboto in nedeljo, zato menimo, da to ne bo imelo bistvenega vpliva," je dejal za češko javno televizijo glede vpliva na predsednikov program.

Glede na poročanje čeških medijev se je nesreča zgodila na zaprtem dirkališču in ne na cesti, zato je ne preiskuje policija.

Pavel, nekdanji general, je znan kot zagnan motorist in trenutno vozi motorno kolo BMW R1200 GS. Med drugim se je s svojim motorjem kmalu po svoji inavguraciji odpeljal na obisk v sosednjo Nemčijo. Lansko poletje se je moral zagovarjati, ko so ga fotografi med vožnjo ujeli brez čelade.