Štirje mrtvi

Pri večerji se je pod težo turistov zrušila restavracija na Majorki

G.G./STA
24. 5. 2024, 06.50
Posodobljeno: 24. 5. 2024, 07.31
Deli članek:

V turističnem predelu Palme de Mallorce se je včeraj zvečer zrušil del restavracije.

Profimedia
Stavba lokala Medusa Beach Club se je zrušila okoli 20.30 po lokalnem času.

Nesreča na med turisti priljubljenem balearskem otoku Majorka se je zgodila tik ob plaži. Stavba lokala Medusa Beach Club se je zrušila okoli 20.30 po lokalnem času, ko je prvo nadstropje skupaj s teraso padlo do kleti. Restavracija je bila v času nesreče polna, saj jih je bilo veliko na večerji. Po oceni gasilcev se je stavba verjetno zrušila zaradi preobremenitve prvega nadstropja.

Pri smrtnih žrtvah gre po navedbah majorških oblasti za moškega in tri ženske, ena od teh je bila zaposlena v lokalu. Med 16 poškodovanimi jih je sedem v kritičnem stanju, ostalih devet pa huje poškodovanih. Državljanstva žrtev zaenkrat niso razkrili. Po navedbah tamkajšnjih gasilcev so med prizadetimi večinoma tuji državljani srednjih let.

Profimedia
Reševalci pred lokalom.

Gasilci so davi med ruševinami še iskali morebitne žrtve. Tiskovni predstavnik policije je sicer dejal, da zelo verjetno pod ruševinami ni več ljudi, a bodo iskalno akcijo preventivno nadaljevali še nekaj ur. Španski premier Pedro Sanchez je na družbenem omrežju X izrazil sožalje svojcem smrtnih žrtev in poudaril, da pozorno spremlja razvoj dogajanja. Župan glavnega mesta Balearov Jaime Martinez je razglasil tridnevno žalovanje.