»Božji izobčenci«

Trupli pogrešanih so našli v zamrzovalniku, zakopanem v zemljo

R.T.
23. 5. 2024, 21.17
Posodobljeno: 23. 5. 2024, 21.17
Deli članek:

Pogrešani Veronico Butler in Jilian Kelley so našli mrtvi že sredi aprila, a so šele zdaj na plano pricurljale nekatere podrobnosti tega primera, zaradi katerega v priporu sedi pet oseb.

Oklahoma State Bureau of Investigation
Veronica Butler

Trupli 27-letne Veronice Butler in 39-letne Jilian Kelley, ki sta sicer prebivali v mestu Hugoton v ameriški zvezni državi Kansas, so že 14. aprila našli na pašniku na območju sosednje zvezne države Oklahoma. Pašnik je imel v najemu 43-letni Tad Cullum, ki je eden od peterice osumljencev za ugrabitev in umor obeh žensk, ki sta izginili 30. marca. O zločinu je bilo takrat znanega kaj malo, a so se novinarji zdaj dokopali do informacij iz sodne dokumentacije, do katere do nedavnega javnost ni mogla dostopati. Tako so zdaj znane tudi nekatere okoliščine najdbe trupel. Nahajali sta se v zamrzovalniku, ki je bil na posestvu zakopan v zemljo. Policisti so tam našli tudi oblačila, lepilni trak, okrvavljen nož, električni kabel in električni paralizator.

Zaradi ugrabitve in dvojnega umora se v priporu nahajajo Cullum, njegova 54-letna partnerka Tifany Adams, zakonca 50-letni Cole Twombly in 44-letna Cora Twombly ter 31-letni Paul Grice. Kot poroča tiskovna agencija AP, je bil povod za to krvavo zgodbo bitka za skrbništvo nad otrokoma umorjene Butlerjeve. Otroka sta pristala v rokah svoje babice Tifany Adams, a jih je Butlerjeva pod nadzorom še ene osebe lahko obiskovala, pri čemer je bilo kmalu pričakovati novo odločitev sodišča, da nadzor ne bo več potreben.

Butlerjeva in Kelleyjeva sta se 30. marca, ko sta izginili, odpravili proti domu Adamsove. Tam bi morali pobrati oba otroka in ju odpeljati na rojstnodnevno zabavo, a sta že na poti izginili. Policisti so njuno zapuščeno vozilo našli ob cesti v dobrih 400 kilometrov oddaljenem kraju v drugi zvezni državi. Ob vozilu so na tleh ležala očala Butlerjeve, videti pa je bilo tudi sledi krvi. Policija je v okviru preiskave s pomočjo geolokacije mobilnega telefona, ki ga je uporabljala Adamsova, uspela ugotoviti, da se je slednja v tistem času nahajala le dobrih deset kilometrov od zapuščenega avtomobila, in sicer na posestvu, ki ga je najemal Cullum. Med prečesavanjem okolice so nato naleteli na zakopan zamrzovalnik. Preiskovalci so obenem razpolagali z informacijami več prič, ki so s prstom pokazale na peterico osumljencev. Šlo naj bi za pisano druščino. Po navedbah ene od prič gre za »protivladno skupino,« ki jim je skupna verska pripadnost nekakšni sekti z imenom »Božji izobčenci.«

Oklahoma State Bureau of Investigation
Jilian Kelley