Na Hrvaškem

Daniel napihal in pobegnil pred policistoma, ki sta se podala za njim

D.K.
24. 5. 2024, 08.04
Posodobljeno: 24. 5. 2024, 08.34
Deli članek:

Po izključitvi iz prometa zaradi vožnje pod vplivom alkohola je 38-letnik vseeno sedel v avto in bežal pred policistoma, ki sta ga lovila po zagorskih hribih.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Kot je zapisano v ta teden izrečeni sodbi, se je vse skupaj dogajalo v kraju Mače pri Zaboku na Hrvaškem, kjer sta policista v poznih večernih urah zaustavila vozilo, ki ga je vozil Daniel

Daniel je bil na sodno obravnavo vabljen devetkrat, a se ni nikoli odzval, zato so mu sodili brez njegove prisotnosti. Na sodišču je pričal policist Antonio, ki je tisto noč s kolegom Patrikom ustavil Danielov avto.

38-letni Daniel v postopku policistoma ni želel pokazati vozniškega dovoljenja, zato sta njegovo identiteto ugotovila preko informacijskega sistema policije. Napihal je 0,89 promila, vendar ni želel podpisati obveznega prekrškovnega naloga.

Napihal in pobegnil pred policistoma

Prav tako se je do policistov vedel zelo arogantno ter ju snemal s telefonom. Izločila sta ga iz prometa in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Nakar je njima zabrusil: "Ma, kdo bo mene izločil iz prometa". Se usedel v avto in pobegnil. Na znak policista ni ustavil, temveč je povečal hitrost in odpeljal v neznano smer.

Policista sta se odpravila za njim in ga s svetlobnimi in zvočnimi signali opozarjala, da naj se ustavi. Dvakrat sta ga prehitela in ga s policijskim loparčkom stop policija poskušala ustaviti skozi odprto okno avtomobila. Daniel se na njune znake ni oziral, ampak je nadaljeval vožnjo po stranskih cestah in pobegnil pred policistoma, ki mu nista več uspela slediti. 

Doletela ga je denarna kazen in prepoved vožnje

Sodnik je Daniela spoznal za krivega in mu naložil skupno 1710 evrov denarne kazni ter 20 evrov sodnih stroškov. Izrečena mu je bila tudi prepoved vožnje, in sicer za čas dveh mesecev. Sodba ni pravnomočna. V celotnem postopku pa je zanimivo, da ni bil kaznovan zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Kaznovan je bil le za dve kršitvi: za vožnjo vozila, ko je bilo izločeno iz prometa, in ker ni upošteval znaka pooblaščene osebe s svetlobnimi in zvočnimi znaki ter ni ustavil vozila, ki ga je vozil. Zakaj je alkohol izpadel iz sodbe, ni znano, piše Danica.hr.