Propagandna vojna

Video: Kadirova spet položili na smrtno posteljo, on pa je "odšel" v fitnes

R.T.
23. 4. 2024, 19.07
Posodobljeno: 23. 4. 2024, 19.14
Deli članek:

Proukrajinski mediji ne zamudijo priložnosti, da bi ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu in njegovemu vazalu v Čečeniji Ramzanu Kadirovu pripisali smrtonosno bolezen in le še nekaj mesecev življenja.

Profimedia
En, dva, tri ... Kadirov ni videti shujšan in na robu moči. Kvečjemu nekoliko okrogel.

Septembra lani so pisali, da je Ramzan Kadirov zaradi težav z ledvicami pristal v komi, sledile so čenče, da je baje umrl. Čečenski propagandisti so v naslednjih dneh v javnost poslali videoposnetek, kako se 47-letni čečenski voditelj s kapuco na glavi v rahlem dežju sprehaja po parku.

V naslednjih mesecev so govorice potihnile, tudi Kadirov se je oglašal bolj redko. Včeraj pa je Novaja Gazeta Europe lansirala novico, da Kadirova daje trebušna slinavka, domnevne tegobe z ledvicami se ne omenja več. Objavil so nekakšno poročilo, v katerem piše, da so Kadirovu leta 2019 diagnosticirali hudo vnetje trebušne slinavke, pravzaprav že kar nekrozo, za katero je značilno odmiranje tkiva trebušne slinavke. Skratka, spet so Kadirova položili na smrtno posteljo. Zapis so začinili z besedami, da je to spodbudilo Kremelj, da išče naslednika za ohranjanje stabilnosti v nemirni Čečeniji.

Profimedia
In še nekaj rokoborskih prijemov.

V Groznem so se ponovno čutili pozvane, da postrežejo z dokazi o prekipevajočem zdravju njihovega voditelja. Kadirova so poslali v fitnes, kjer kot mladenič dviguje uteži in se s kolegom pomeri v rokoborbi. V posnetku, objavljenem na ruskem družbenem omrežju VK, Kadirov na koncu reče: »Skrb za vaše zdravje je naložba v vašo prihodnost.«