Eksplozija v hidroelektrarni

40 metrov pod gladino našli še dve trupli, dva delavca še pogrešajo

S.R.
11. 4. 2024, 16.29
Posodobljeno: 11. 4. 2024, 16.30
Deli članek:

Število smrtnih žrtev torkove eksplozije v hidroelektrarni na severu Italije se je povečalo na najmanj pet. Dva delavca še vedno pogrešajo, pri čemer ni več upanja, da bi bila še živa.

Profimedia
Reševalci prečesavajo tudi jezero.

Spomnimo, v torek je v hidroelektrarni na akumulacijskem jezeru Suviana južno od Bologne odjeknila eksplozija. Reševalci so na kraju oskrbeli pet delavcev s hujšimi opeklinami in drugimi poškodbami ter jih prepeljali v bolnišnico. Še istega dne so našli tudi tri trupla. Umrli so 36, 45 in 73 let stari delavci, sicer uslužbenci zunanjega izvajalca. Štiri osebe so takrat še vedno pogrešali.

Kot so danes potrdili gasilci, so v hidroelektrarni našli še trupli dveh delavcev, tako se je število smrtnih žrtev povišalo na najmanj pet. Reševalci so trupli našli v prostoru, kjer se nahaja turbina, in sicer približno 40 metrov pod gladino vode. Eden od pokojnih je 57-letni Adriano Scandellari, uslužbenec družbe Enel Green Power, ki je lastnica hidroelektrarne. Dva delavca še vedno pogrešajo.

Profimedia
V nesreči v hidroelektrarni na jezeru Suviana je umrlo najmanj pet delavcev.

Pristojni vzrok nesreče še vedno preiskujejo, zaradi tragedije pa je završalo med italijanskimi sindikati, saj gre za še eno v vrsti smrtonosnih nesreč v italijanskih tovarnah in na gradbiščih. Sindikati tako znova opozarjajo, da v italijanskih podjetjih ni dovolj poskrbljeno za varnost pri delu. Uslužbenci družbe Enel so danes izvedli osemurno stavko, stavkali pa so tudi delavci v drugih podjetjih in sektorjih širom Italije. Po podatkih sindikatov je v družbi Enel stavkala približno polovica zaposlenih, medtem ko so v družbi navedli, da je stavkalo manj kot 9 odstotkov uslužbencev.

Profimedia
Po tragediji so se po Italiji zvrstili številni protesti.