Mladi voznik

9-letnik zamudil avtobus, zato se je v šolo odpeljal kar sam z avtom

M.G.
8. 4. 2024, 10.36
Posodobljeno: 8. 4. 2024, 10.38
Deli članek:

Kalifornijski patrulji policist je bil nemalo presenečen, ko je ustavil avto, ki je vozil malce sumljivo. V njem je namreč sedel 9-letni deček, ki je želel priti samo pravočasno v šolo.

Profimedia
(slika je simbolična)

Devetletnik iz Orovilla v Kaliforniji je minuli konec tedna zamudil šolski avtobus. Očitno je iz velike stiske ali velike strasti do šole (to ni znano) začel iskati alternativne možnosti, kako bi prišel do šole. Odločil se je za ne preveč posrečeno, še manj pa varno rešitev: vzel je ključe domačega avtomobila, ga vžgal in se preprosto odpeljal do šole. Razumljivo, da njegove vozniške sposobnosti niso bile najboljše, zato je hitro vzbudil pozornost policista Terrya Dunna iz kalifornijske avtocestne patrulje Oroville, ki je pozval sumljivega voznika naj se ustavi. Deček je še nekaj opletal in manevriral, na koncu pa se je le ustavil na bližnjem makadamskem parkirišču. "Izstopil sem iz svojega patruljnega vozila, se približal avtomobilu in ko sem se približeval, sem videl otroka, za katerega se je kasneje izkazalo, da je 9-letni otrok," je dejal policist Dunn.

"Oprostite, poskušal sem priti v šolo", je menda prestrašeno, a prijazno dejal deček, ko je iztegnil glavo iz avtomobila ob prihodu policista. "Bil sem v šoku, prišlo je še več drugih policistov, saj je šlo za eno takšnih "nihče ne bi verjel, če ne vidi" situacij" je povedal Terry Dunn. Ko so opravili pogovor z mladeničem za volanom, so skušali ugotoviti ali je to res dejansko njegova šola, zato so kontaktirali ravnatelja ter seveda dečkove starše, ki so vsi prišli kmalu na prizorišče dogodka.

Izkazalo se je, da je šola prava, deček pa je po incidentu dejansko res odšel v šolo. "Upajmo, da si ta dogodek mnogo ljudi vzame k srcu in se nekaj nauči, če ne drugega, vsaj to, da ključe avtomobila ne hranijo v dosegu otrok in jih naučijo o nevarnostih, ki jih predstavljajo takšna dejanja, " je zaključil Dunn, ki je razložil, da bi se lahko vse skupaj končalo dosti slabše.