Humanitarna pomoč

Na poti v Palestino je 33 ton hrane iz Slovenije

J.V./STA
6. 4. 2024, 16.55
Posodobljeno: 6. 4. 2024, 18.46
Deli članek:

Slovenija je odpremila 33 ton humanitarne pomoči za palestinske civiliste, je danes na omrežju X sporočilo obrambno ministrstvo in dodalo, da gre za pomoč v obliki hrane. Pošiljka vsebuje tudi otroško hrano, ki sta jo prispevali Rdeči križ Slovenije in Slovenska Karitas.

X/MO_RS
Na potiv Palestino je pošiljka hrane iz Slovenije.

"Prevoz 33 ton pomoči se je izvedel z letalom C-17 v okviru razpoložljivih ur naleta slovenske vojske v okviru zmogljivosti strateškega zračnega transporta," je še zapisalo ministrstvo. Nalaganje pomoči na letalo si je ogledal tudi državni sekretar na obrambnem ministrstvu Damir Črnčec. Poleg zahvale vsem donatorjem, je tudi poudaril, da se v Sloveniji zelo dobro zavedamo pomena nudenja humanitarne pomoči ljudem v stiski tako doma kot v tujini. Slovensko veleposlaništvo v Egiptu, ki je pristojno tudi za Jordanijo, je pozneje na omrežju X javilo, da je pošiljka že prispela v Aman, od koder jo bodo prepeljali prebivalcem Gaze.

Slovenija je sicer februarja Palestincem v Gazi že namenila 10.560 kompletov suhih dnevnih obrokov, 2500 odej in 1000 ležalnih podlog. Paket je vseboval tudi pošiljko palete mleka v prahu, ki jo je zagotovila Slovenska Karitas, ter pošiljko palete otroških plenic in palete otroške hrane, ki jo je priskrbel Rdeči križ Slovenije. Pomoč so takrat z letalom C-17 pripeljali v Jordanijo.