Okrutnež v Liki

Zakopal živo psičko in njene mladičke: "Ne morem verjeti, kaj se je zgodilo, vsa se tresem"

A. M.
3. 4. 2024, 12.00
Posodobljeno: 3. 4. 2024, 12.00
Deli članek:

Predsednica hrvaškega društva za zaščito živali Šapa u srcu pravi, da je že videla veliko grozljivega ravnanja z živalmi, a česa takega še ni doživela Težko je razumeti, zakaj bi nekdo želel škodovati bitju, ki nikomur ni naredilo nič žalega. A žal vsi ljudje niso sočutni niti do soljudi, kaj šele do živali.

Facebook stran 'Udruga Šapa U Srcu Ogulin'
Zakopano psičko in njene mladiče so uspeli rešiti.

Nedaleč od Josipdola v Liki je potepuška psička skotila leglo mladičkov, za katere je zavetišče pripravila v luknji, ki jo je izkopala pod lesenim elementom. Očividci ocenjujejo, da psička ni storila škode in da nikogar ni motila – a kljub temu se je našel storilec, ki je, medtem ko je psička v zavetju dojila svoje leglo, luknjo preprosto zametal z lopato in pogladil površino.

"Nimam besed, s katerimi bi opisala to pošastno dejanje. Je to komu oblika zabave ali vznemirjenja? Ali kdo dejansko meni, da je pobijati nedolžna živa bitja frajersko? Poleg kršenja zakona, ki prepoveduje mučenje živali, ali taka oseba sploh premore dovolj sočutja za bivanje v naši družbi? Namesto da bi shirani mamici kupil vrečko briketov, se je odločil pobiti celotno družinico, in to na tako okruten način? Grozno, samo to lahko rečem," je dejala Anica Pribanić, predsednica društva Tačka v srcu, ki je rešilo psičko.

Ona je tista, ki so jo očividci ob dogodku poklicali, in je psičko tudi izkopala iz luknje. Zavetišče, kjer deluje, je močno preobremenjeno s psi, do vratu v stroških, primanjkuje pa jim tudi hrane in prostora za namestitve. Kljub temu je psičko in mladiče prevzela, čeprav na svoje lastne stroške.

"Ne bi imela srca storiti karkoli drugega," še dodaja Anica. Zgodbo in fotografije si lahko ogledate na Facebook strani zavetišča, kjer prosijo tudi za morebitno pomoč. Takih in drugačnih zgodb je namreč iz leta v leto več, prostovoljcev, ki bi popravljali napake drugih, pa občutno premalo.