Kaj se je zgodilo Emilu?

Oblačila našli 150 metrov od kosti dečka, ki je lani izginil v francoskih Alpah

A. M.
3. 4. 2024, 10.31
Posodobljeno: 3. 4. 2024, 10.33
Deli članek:

Prejšnji teden so forenzični testi pokazali, da je lobanja, ki jo je našel sprehajalec blizu Le Verneta, pripadala dečku Emilu, ki je lani izginil v francoskih Alpah. Vzrok smrti dveletnika, za katerim se je lani julija izgubila vsaka sled, kljub odkritju njegovih kosti in oblačil ostaja nepojasnjen.

Omrežje X
Kakšna je bila Emilova usoda še vedno ni znano.

Njegova oblačila, vključno z majico, čevlji in kratkimi hlačami, so v prejšnjem tednu našli približno 150 metrov od mesta, kjer so le malo prej odkrili kosti. Tožilec Jean-Luc Blanchon je opozoril, da doslej najdeni dokazi ne pojasnjujejo vzroka Emilove smrti. "Med padcem, ubojem in umorom trenutno še nobena hipoteza nima prednosti pred drugo," je izjavil. Potrdil pa je, da so na lobanji našli sledi zob živali, a so te najverjetneje nastale že po dečkovi smrti.

Množično iskanje je bilo neuspešno

Malčka sta dve priči nazadnje videli, ko se je 8. julija lani sprehajal po ulici blizu hiše starih staršev. Tja je prišel le dan prej na poletne počitnice. Stari starši so tistega dne med odpravljanjem na izlet in nalaganju avtomobila nenadoma ugotovili, da Emila ni več na spregled. Ko so ga nazadnje videli, je bil Emile visok manj kot 90 centimetrov, oblečen pa je bil v rumeno majico in bele kratke hlače.

Obsežno iskanje, v katerem je sodelovalo več deset policistov in vojakov, ob pomoči psov lovcev, helikopterja in dronov, žal ni dalo rezultatov. Po nekaj dneh je lokalna tožilka, ki je obravnavala primer, zaključila, da je malo verjetno, da je deček živ.
Primer, ki se je začel kot preiskava pogrešane osebe, je kmalu postal kazenska preiskava morebitne ugrabitve, čeprav policija še vedno ni izključila umora, nesreče ali padca.