Nenavadna pijača

Potegavščina ali zares? Gazirana voda z okusom po hot dogih?

M.G.
30. 3. 2024, 13.14
Posodobljeno: 30. 3. 2024, 13.20
Deli članek:

Ameriška veriga trgovin z mešanim blagom 7-Eleven bo natanko prvega aprila predstavila novo gazirano pijačo, ki ima okus po hot dogu.

7-Eleven
Kdo bi si pravzaprav želel piti vodo z okusom po hrenovkah?

Marsikdo najverjetneje kar malce privzdigne obrvi, ko sliši za novo domislico ameriškega podjetja 7-Eleven. Na police svojih trgovin (gre za večjo verigo trgovin z mešanim blagom) so se namreč odločili postaviti gazirano brezalkoholno pijačo, ki ima okus po vročih hrenovkah ali kakor jih imenujemo s tujko, hot dogih. Glede na datum lansiranja proizvoda (tik pred 1.aprilom, dnevom norcev), se nekateri sprašujejo, če ne gre morebiti preprosto za prvoaprilsko potegavščino.

Spet drugi, predvsem oboževalci (nu) metal skupine Limp Bizkit, so se spomnili, da je že leta 2000 njihov vodja in pevec Fred Durst, namigoval, da se bo v prihodnosti kaj takšnega tudi zgodilo, ko je poimenoval njihov album Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavoured Water (v prevodu: Čokoladna riba in voda z okusom hot doga).

Pijačo, poimenovano Big Bite Hot Dog Sparkling Water, so sicer pri 7-Eleven ustvarili brez vpletenosti skupine Limp Bizkit (priznavajo, da niti niso vedeli za obstoj tega albuma), njihov namen pa je, da imitira okus njihovih prodajno uspešnih hrenovk 7-Eleven (vključno z okusom začimb, gorčice in kečapa).

7-Eleven pišejo o svoji novi gazirani vodi v sporočilu za javnost s temi besedami: "Minili so dnevi izmeničnega grizljanja hrenovke s požirki pijače, zdaj lahko tisti, ki ste na poti, odlično hrano zamenjate za odlično gazirano vodo."