Natasha Diddee

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

R.T.
29. 3. 2024, 08.38
Posodobljeno: 29. 3. 2024, 08.50
Deli članek:

V 51. letu starosti je umrla priljubljena indijska blogerka Natasha Diddee, ki je svoje oboževalce navduševala s kulinaričnimi mojstrovinami, čeprav so ji že pred leti odstranili želodec.

Facebook
Natasha Diddee

Natasha Diddee je svoje stvaritve in eksperimente s hrano vestno dokumentirala na svojem profilu na družabnem omrežju Instagram, ki ga bo njen soprog in zdaj vdovec Bengt Johansson, kot je pojasnil sam, ohranil pri življenju, saj da je za »mnoge še vedno pomemben vir navdiha.«

Diddeejeva se je v kulinarično vplivnico prelevila po tem, ko so ji kirurgi zaradi tumorja odstranili želodec. S soprogom je živela v indijskem mestu Puna. »Srce parajoče sporočilo... Z veliko bolečino in žalostjo moram sporočiti žalstno in srce parajoče sporočilo o smrti moje soproge Natasha Diddee,« je v teh dneh naznanil Johansson, ki je dodal, da se je Natasha poslovila v zgodnjih jutranjih urah 24. marca.

Čeprav natančen vzrok smrti ni znan, je sama Diddeejeva odkrito govorila o svojih kroničnih zdravstvenih težavah. Trpela je zaradi tako imenovanega damping sindroma oziroma hitrega praznjenja želodca, kjer se hrana po zaužitju prehitro premakne v tenko črevo. To povzroča drisko, slabost in omedlevico. Sindrom se pogosto razvije pri posameznikih, ki so imeli operacijo za odstranitev celotnega želodca ali pa dela želodca. Diddeejeva je zaradi tumorja leta 2018 ostala brez želodca. Posledično se je morala držati stroge diete. Njeni krožniki so bili mali, a pogosti.