Počena cev

Na območju Zagreba evakuirali šolo: Pretreseni učenci bežali skozi okna

D.K.
18. 3. 2024, 14.54
Posodobljeno: 18. 3. 2024, 14.54
Deli članek:

Zaradi počene cevi je poplavilo hodnike in učilnice osnovne šole Gustava Krkleca v Novem Zagrebu. Vsi otroci in zaposleni v šoli so dobro, poškodovana so le oblačila in obutev v garderobi.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Dopoldne okoli 11.30 zjutraj se je v Osnovni šoli Gustava Krkleca v naselju Travno v Novem Zagrebu zgodil incident. Počila je cev na radiatorju pri ventilu in voda je začela iztekati v močnem curku, ki je udaril v garderobo, poroča Večernji list.

Nekaj otrok je bilo po navedbah staršev v tistem trenutku v učilnici, nekaj pa na hodniku. Učiteljica je otroke iz učilnice evakuirala skozi okno, ker drugače niso mogli ven. Čeprav so bili na začetku prestrašeni, se je na koncu vse dobro končalo. V učilnice se sicer niso mogli vrniti, ker voda še ni odtekla, poplavljeni so tudi hodniki in stvari, ki so bile na omarah, so mokre.

Zaradi nastale situacije so učitelji pozvali starše, da pridejo po otroke ter jim prevzamejo obutev in oblačila. Nekateri otroci so bili zaradi dogodka pretreseni, za druge pa je bil to najlepši dan v šoli, saj so ga preživeli ob igri na igrišču in so lahko pouk oziroma šolo zapustili predčasno.