Čas teče

Režiserju Avatarja se mudi

M.G.
15. 3. 2024, 14.15
Posodobljeno: 15. 3. 2024, 14.23
Deli članek:

V delu so še trije deli Cameronove uspešnice Avatar, ki so napovedani za leta 2025, 2029 in 2031, a ker čas neusmiljeno teče tudi za zvezdnike, režiser pritiska, da bi ostareli igralci čimprej začeli z branjem scenarija.

Profimedia
James Cameron se še kako zaveda dejstva, da nič ni večno.

Kultni režiser James Cameron, ki se je najbolj proslavil z mega uspešnicami, kot so Terminator, Titanic, Aliens in nenazadnje tudi Avatarjem, za katerega so v planu še tri nadaljevanja, ki bodo s presledki izhajala vse do leta 2031, se boji, da bodo nekateri zvezdniki, predvsem 74-letna Sigourney Weaver, 71-letni Stephen Lang in 61-letna Michelle Yeoh, takrat že prestari, zato ne želi ničesar prepuščati naključju: želi, da bosta četrti in peti del lahko končana tudi brez fizične prisotnosti vseh članov igralske zasedbe.

Tako si sedaj 69-letni, večkrat nagrajeni kanadski režiser, mrzlično prizadeva, da bi s starejšim delom igralske zasedbe Avatarja, čim prej posneli branje scenarija, saj obstaja realna možnost, ki se je režiser še kako zaveda, da jo lahko v roku naslednjih sedmih let komu precej zagode zdravje ali celo umre, kar bi za filmarja predstavljalo večjo zagato.

Po podatkih ljudi, ki so blizu Cameronu, režiser skuša že sedaj pripraviti vse potrebno, da bi zagotovil, da bosta četrti in peti del nadaljevanja lahko posneta tudi, če bi kdo resno zbolel ali umrl pred začetkom produkcije. DailyMail.com ekskluzivno poročajo, da so iz zaupnih virov pridobili informacije, da so obrazi zvezdnikov igralske zasedbe že naloženi v računalnike, tako da jih bodo lahko po potrebi s pomočjo umetne inteligence implementirali v film brez fizične prisotnosti igralcev.

Tretji del te uspešne serije, ki se bo zaključila s petim delom leta 2031, je trenutno še v snemanju, predviden prihod v kinematografe pa je planiran za predpraznični 19. december 2025, ko se nam obeta nov epski spektakel.