Preiskava v teku

Zaradi "pršila za prdec" evakuirali srednjo šolo, sedem dijakov potrebovalo pomoč

D.K.
6. 3. 2024, 14.23
Posodobljeno: 6. 3. 2024, 14.29
Deli članek:

V torek zjutraj so na srednji šoli v zvezni državi Kentucky v ZDA zaznali "močan vonj po plinu", je sporočila policija iz Oldham County. Sledila je evakuacija dijakov in zaposlenih.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Na srednji šoli Oldham County High School v Bucknerju so v torek okoli 11. ure zaznali "močan vonj po plinu". Na kraj dogodka so nemudoma prispeli policisti, gasilci in reševalci nujne medicinske pomoči, ki so pomagali pri evakuaciji učencev in osebja.

Potem ko je OCFD odpravil vonj, so se dijaki in zaposleni lahko vrnili v razrede. Kljub vsemu pa je bilo sedem dijakov obravnavanih zaradi nelagodja, vendar zdravstvene oskrbe niso potrebovali.

Dogodek "zakuhala" dijakinja

Ugotovljeno je bilo, da ni prišlo do uhajanja plina, ampak je smrad izviral iz tekočine, ki naj bi jo 17-letna dijakinja zlila v dva koša za smeti. OCPD je poročal, da je bila tekočina "netoksičen koncentrirani tekoči izdelek, ki se na spletu pogosto oglašuje za uporabo pri potegavščinah". Srednja šola okrožja Oldham ga je poimenovala "pršilo za prdec".

"Trenutno ni na voljo dodatnih informacij o morebitnih drugih zdravstvenih težavah udeležencev, ki bi bile posledica dogodka," je sporočila policija in dodala, da je preiskava še v teku. Več informacij bo znanih, ko bo le ta zaključena.