Obsojena na 10 let zapora

Pijana Katarina partnerja Željka zabodla v srce

A. M.
6. 3. 2024, 12.12
Posodobljeno: 6. 3. 2024, 12.27
Deli članek:

Katarina Mladineo, 52-letna Komižanka, je bila v sredo na splitskem županijskem sodišču obsojena na 10 let zapora zaradi umora dve leti mlajšega zunajzakonskega partnerja Željka Gverića. Umor se je zgodil konec aprila lani v Splitu, sedaj pa je dosegel epilog, poroča Slobodna Dalmacija.

Profimedia
Rezilo kuhinjskega noža je zarila kar osem centimetrov globoko v partnerjev prsni koš.

Katarina Mladineo je 28. aprila 2023 okoli 20.30 zvečer v najetem stanovanju v Splitu s hladnim orožjem obračunala z Željkom Gverićem. Po verbalnem in fizičnem spopadu s partnerjem je v vinjenem stanju z najmanj 1,76 promila alkohola v krvi pograbila kuhinjski nož s kar 15 centimetrov dolgim rezilom. Gverića je zabodla naravnost v srce, pri čemer se je rezilo zarilo 8 centimetrov globoko v njegov prsni koš. Gverić je na kraju dogodka umrl.

Po napadu je Mladineo s krikom priklicala sosede, ki so o zadevi nemudoma obvestili policijo. Storilka je bila na kraju dogodka aretirana, vendar je bilo vidno, da je bila tudi sama žrtev fizičnega nasilja. Z vidnimi poškodbami glave, nog in rok so jo prepeljali v splitsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima zlomljenih več reber in počeno lobanjo. 

Splitsko sodišče ji je danes dosodilo kazen desetih let zapora, z odrejenim obveznim vmesnim psihiatričnim zdravljenjem, ter odvajanjem od zasvojenosti z alkoholom.

Tako žrtev kot morilka sta bila osebi z roba družbe, nagnjeni k pijančevanju, medsebojnim fizičnim in verbalnim spopadom ter motenju javnega reda in miru, še poroča Slobodna Dalmacija.