Neznatne povezave

Obupano iskanje malega Emila: na tapeti je bil šofer

R.T.
5. 3. 2024, 09.57
Posodobljeno: 5. 3. 2024, 10.00
Deli članek:

Od skrivnostnega izginotja dvoletnega Emila iz vasi Vernet ob vznožju francoske strani Pirenejev je minilo že osem mesecev. Preiskovalci zdaj zagrabijo tudi za trhle indice.

Profimedia
Policisti so preverili že skoraj vse voznike, ki so se 8. julija lani peljali skozi vas.

Emile Soleil je bil 8. julija lani na počitnicah pri babici in dedku. Razigrani deček je v sončnem poletnem jutru smuknil na vrt in kar naenkrat ga ni bilo več. Sledile so intenzivne iskalne akcije, brskanja po vseh kotičkih dežele, pregledovanja nadzornih kamer, zaslišanja osumljenih in domnevnih prič in sledenja vsaj za silo obetavnim indicem. Nič.

Prejšnji teden je francoska policija preiskovala pot voznika tovornjaka, ki je na dan izginotja peljal skozi vas. Preverjali so podatke in posnetke s cestinskih postaj po državi, telefonske klice, ki jih je opravil šofer, iščejo celo morebitne povezave z avgustovskim izginotjem 15-letne Line, ki je iz območja na jugozahodu Francije štopala do Strasbourga, a tja ni nikoli prišla. Povezav zaenkrat niso odkrili.

Profimedia
Kje je Emil, se sprašujejo?

Poročali smo, da so se policisti novembra lani osredotočili na 16-letnega kmeta, soseda Emilovih starih staršev. Bi lahko s traktorjem povozil malčka, so se spraševali lokalni mediji, a policisti po zaslišanju in pretresenaju vseh dokazov niso odkrili ničesar, kar bi kazalo na krivdo mladega kmeta.