Med in mleko

Najbogatejši Azijec za sinovo poroko ni skoparil z denarjem

M.G.
4. 3. 2024, 20.03
Posodobljeno: 4. 3. 2024, 20.16
Deli članek:

Mukesh Ambani, ki velja za najbogatejšega Azijca, je organiziral tridnevno predporočno slavje za svojega sina Ananta, na kateri ni manjkalo zvezdniških imen kot so Rihanna, Bill Gates, Mark Zuckerberg in drugi.

Profimedia
Anant Ambani in bodoča žena Radhika Merchant (slika je iz leta 2023, ob slavju ob zaroki)

Neverjetno kakšno razkošje, glamur in goste je privoščil Mukesh Ambani svojemu 28-letnemu sinu Anantu Ambaniju, ki naj bi se julija letos poročil s svojo 29-letno dolgoletno punco Radhiko Merchant. Ampak Mukesh si to lahko privošči, saj velja za najbogatejšega Azijca, po podatkih Forbesa je vrednost indijskega konglomerata Reliance, čigar lastnik je, okrog 114 milijard dolarjev.

Na predporočni gala prireditvi, ki jo je Mukesh Ambani priredil na svojem letovišču v zvezni državi Gujarat (Indija), je približno 1200 gostov uživalo v neomejenih dobrotah,  razkošju, plesu in pesmijo. Po podatkih oblasti je na lokalnem letališču, ki je zaradi tega dogodka dobilo status mednarodnega letališča, v teh treh dneh pristalo skoraj 130 letal. Gostje zabave so uživali v 500 jedeh, ki jih je ustvarilo okoli 100 kuharskih mojstrov, razvajali pa so jih tudi frizerji, vizažisti in drugi.

Manjkalo ni niti obilice zvezdniških imen, med odmevnejšimi sta bila gotovo milijonarja Mark Zuckerberg in Bill Gates. Veliko je bilo tudi slavnih imen Bollywooda, denimo Salman Khan, Rukh Khan, Ram Charan in Aamir Khan, če omenimo le "največje" . Neuradni viri poročajo, da bi naj Rihanna za svoj kratek pevski nastop na prireditvi dobila osupljivih 5 milijonov funtov plačila, to je bilo tudi prvič, da je sploh nastopila v Indiji.

Profimedia
Bill Gates ob prihodu na slavje.

Anant Ambani, ki je sicer eden od treh otrok Mukesha Ambanija, ki so dediči njegovega imperija, je direktor energetskega podjetja Reliance, velika riba pa je tudi njegova zaročenka, Radhika Merchant, ki je direktorica indijske družbe Encore Healthcare.