Šiščani na Hrvaškem

S ceste v jarek zletel avtobus, poln šolskih otrok; eno dekle pristalo v bolnišnici

J.V.
4. 3. 2024, 18.25
Posodobljeno: 4. 3. 2024, 18.45
Deli članek:

Glede na fotografijo, ki je zaokrožila po družbenih omrežjih, se je avtobus "naslonil" na električni drog javne rasvetljave. Policija je bila o nesreči obveščena nekaj pred 13. uro.

Facebook
Avtobus se je "naslonil" na drog javne razsvetljave.

V Šiščanih na Hrvaškem, naselju nedaleč od Čazme, je danes avtobus Čazmatransa, ki prevaža šolarje, pristal v obcestnem jarku. Glede na fotografijo, ki je zaokrožila po družbenih omrežjih, se je avtobus "naslonil" na električni drog javne razsvetljave. Bjelovarsko-bilogorska policijska uprava  je bila o dogodku obveščena nekaj minut pred 13. uro.

Za enega otroka starši zahtevali zdravniško oskrbo

Do nesreče je po prvih ugotovitvah policije prišlo zaradi nezadostne oddaljenosti 55-letnega voznika od desnega roba vozišča. V kritičnem trenutku se je na avtobusu po poročanju mojportal nahajalo kakšnih 20 šolarjev. Eno dekle je bilo zaradi poškodb z reševalnim vozilom prepeljano v Splošno bolnišnico dr. Andželko Višić v Bjelovarju, za enega otroka pa so starši zahtevali zdravniško oskrbo. Voznik avtobusa ni bil pod vplivom alkohola, za vozilo pa je bil odrejen izredni tehnični pregled. Policisti vse okoliščine nesreče še preiskujejo.

Avtobus naj bi se izogibal osebnemu vozilu, ki je "zarezalo v ovinek"

Dražen Pavlovič iz podjetja Čazmatrans je za mojportal povedal, da se je 55-letni voznik avtobusa izogibal osebnemu vozilu, ki je "zarezalo v ovinek" in zato sam zdrsnil v obcestni jarek. Prometna nesreča se je pripetila pred zadnjo postajo v vasi, kjer običajno obrača avtobus, zato voznik po prepričanju Pavloviča s hitrostjo ni pretiraval.