Kdo jo bo nadomeščal?

Premor si bo vzela tudi kraljica Camilla

S.Č.
3. 3. 2024, 12.26
Posodobljeno: 3. 3. 2024, 12.32
Deli članek:

Britanska kraljica Camilla, ki je od začetka februarja prevzela večino javnih obveznosti po diagnozi raka njenega moža, kralja Karla III., si bo zdaj vzela teden dni premora.

Profimedia
Le kdo bo prevzel obveznosti kraljice Camille med njeno odsotnostjo?

Medtem ko je Camilla v preteklem mesecu izpolnila številne kraljeve dolžnosti, se zdaj javnost sprašuje, kdo bo nadomeščal kraljico med njenim odsotnostjo.

Camilla, stara 76 let, je v februarju opravila 13 uradnih dogodkov, ki so bili prvotno načrtovani za kralja in njo. Vendar pa so se pojavile očitne sledi utrujenosti, kar je spodbudilo k potrebi po oddihu. Po mnenju britanskih medijev je želja po premoru prišla tudi od samega kralja Karla III.

Ugotavljanj je več, uradnega komentarja še ni

Medtem ko se številni sprašujejo, kdo bo v prihodnjem tednu zastopal kraljevo družino, so se pojavile različne spekulacije. Eno mnenje nakazuje, da bosta vlogo kraljevega predstavnika prevzelakraljeva sorojenca, princesa Ana in princ Edward. Vendar pa iz Buckinghamske palače za zdaj ni komentarja teh navedb.

Drugi mediji pa poročajo, da se bo princ William, ki se je zaradi okrevanja svoje žene Kate Middleton pred kratkim vrnil iz tujine, morda vrnil in prevzel glavno vlogo v kraljevi družini v odsotnosti Camille.

Vseeno pa ostaja vprašanje odprto, saj uradna potrditev še ni bila podana. Kraljeva družina, ki je znana po svoji skrbni izbiri uradnih obveznosti, bo verjetno kmalu obvestila javnost o nadaljnjih korakih med Camillinim premorom.