Novost v Veliki Britaniji

Ste vedeli, da obstaja dnevni disko?

S.Č.
3. 3. 2024, 12.04
Posodobljeno: 3. 3. 2024, 12.06
Deli članek:

V zadnjem času se je v Veliki Britaniji pojavil nov koncept zabave - dnevni disko. Za tiste, ki uživajo v plesu, a ne želijo žrtvovati nočnega spanca, je to postala privlačna alternativa tradicionalnim nočnim klubom.

Profimedia
Dnevni disko vse bolj popularen.

Jonny Owen, organizator takšnih dogodkov v Londonu, je povedal: "Star sem 52 let in za moškega mojih let ni dobro, da je v nočnem klubu do dveh zjutraj." Ta nova oblika zabave se začne že opoldne in konča ob 20. uri, kar omogoča udeležencem, da se zabavajo v času, ko so še vedno polni energije, hkrati pa ne trpijo zaradi pomanjkanja spanca.

Dnevni disko je postal priljubljen tudi zaradi svoje prilagodljivosti starejši generaciji, ki je v tradicionalnih nočnih klubih pogosto spregledana. Owen in njegova soproga, igralka Vicky McClure, sta prvo dnevno diskoteko pripravila decembra lani v mestu Sheffield, sedaj pa so jo pripeljali v londonski klub HERE at Outernet.

Dnevni diski postali tudi priložnost za pridobivanje novih strank

Joe Richardson, namestnik generalnega direktorja pri Outernetu, ki gosti takšne dogodke, je povedal: "Dnevni dogodki za tovrstno demografsko skupino so lahko zelo koristni za našo industrijo, zato smo morali izkoristiti to priložnost." S pandemijo covida-19 se industrija zabave še vedno spopada, zato so dnevni diski postali tudi priložnost za pridobivanje novih strank.

Zamisel o dnevnih diskotekah je hitro pritegnila pozornost in do maja so bile vse naslednje sedem datume za dnevne diske že razprodane. Poleg Londona se bo podnevi plesalo še v mestih Nottingham, Glasgow in Newcastle, kar kaže na rastočo priljubljenost tega novega trenda zabave.