Huda prometna nesreča

Blizu predora Sv. Rok umrli dve osebi: "Vse se je zgodilo v sekundi"

S.Č./STA
26. 2. 2024, 15.22
Posodobljeno: 26. 2. 2024, 15.55
Deli članek:

Na hrvaški avtocesti A1 v smeri proti Dalmaciji se je med predoroma Sveti Rok in Ledenik danes zgodaj popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri sta po podatkih policije umrli dve osebi. Po doslej znanih podatkih je bilo v nesreči udeleženo eno vozilo.

Profimedia
Okolica predora Sveti Rok

Očividec nesreče je za hrvaški medij Index.hr povedal, da je po nesreči videl dve osebi ležati na cestišču. "Slišal sem pok, bil je zelo glasen. Bil sem v avtobusu, ki je vozil zadaj, in ker ni mogel mimo, smo morali ustaviti. V šoku sem, vse se je zgodilo v sekundi," nam je povedal očividec.

Zadrska policija je sporočila, da so na kraj nesreče takoj napotili vse službe prve pomoči in da je omenjeni del avtoceste v smeri Dalmacije zaprt, promet pa so preusmerili.

Kaj točno se je zgodilo?

Kot poročajo hrvaški mediji, je do nesreče prišlo, ko je osebno vozilo, ki se je premikalo z veliko hitrostjo, pred predorom Ledenik trčilo v kamniti usek. Trk je bil tako silovit, da sta voznik in sovoznik padla iz avtomobila in njima ni bilo pomoči. Deli avtomobila so bili raztreseni po mestu nesreče, nekaj pa jih je končalo na nasprotnem pasu avtoceste.