Spodnja Avstrija

Mama 12-letnega sina novembra zapirala v pasji boks ob odprtem oknu

J.V.
26. 2. 2024, 13.05
Posodobljeno: 26. 2. 2024, 13.07
Deli članek:

Premraženi deček je naposled padel v komo. Po navedbah iz obtožnice mu je tudi odrekala hrano, izstradani revež je imel vsega 40 kilogramov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na deželnem sodišču v Kremsu v Spodnji Avstriji bodo prihodnji ponedeljek pričeli soditi 33-letni ženski za mučenje 12-letnega sina, ki ga je zapirala v pasjem boksu, poroča Heute. Na zatožni klopi bo 33-letnici delala družbo še 41-letna prijateljica, ki naj bi jo napeljevala k zločinu.

"Vedno sem mislila, da me moj otrok sovraži," je v izjavi pred sodiščem potožila 33-letna mati. Novembra lani je sina ob vzpodbujanju prijateljice polila z vodo in ga zaprla v pasji boks pri odprtem oknu. Premraženi deček je naposled padel v komo. Po navedbah iz obtožnice mu je tudi odrekala hrano, izstradani revež je imel vsega 40 kilogramov. Ko je tožilka pojasnjevala grozljive podrobnosti primera, je 33-letna mati planila v jok. 

Njena zagovornica Astrid Wagner krivdo vali na soobtoženo 41-letnico, ki naj bi "vse načrtovala in usmerjala". Zagovornik 41-letnice Sasha Flatz te očitke zavrača in pravi, da je njegova stranka sama ljubeča mati. "Če bi vedela, kako hudo mučijo otroka prvoobtožene doma, bi posredovala," je zatrdil. Kakor koli. Sojenje bo trajalo 3 dni, 33-letnici grozi do 20 let zapora, 41-letni "prijateljici" pa 15 let zapora, še piše Heute.