Obisk obrambnega ministra

Šojgu obiskal ruske vojake v Ukrajini

A.S./STA
24. 2. 2024, 14.19
Posodobljeno: 24. 2. 2024, 14.23
Deli članek:

Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je obiskal ruske vojake v Ukrajini. Šojgu je med obiskom ocenil, da je prednost na bojišču na strani Rusije. V Moskvi so medtem potekali novi protesti žena mobiliziranih vojakov, na katerih je policija pridržala najmanj štiri ljudi.

Profimedia
Ruski obrambni minister Sergej Šojgu (na sredini) je obiskal ruske vojake v Ukrajini.

"Danes je glede na razmerje sil prednost na naši strani," je Sergej Šojgu povedal vojakom v poveljniškem centru. Med pogovori s poveljniki se je seznanil z dejavnostmi ruske vojske na bojišču. Poveljniki so ga tudi obvestili, da je ruska vojska po nedavnem zavzetju mesta Avdijivka v regiji Doneck prešla v ofenzivo.

V Moskvi je medtem danes potekal nov protest žena mobiliziranih vojakov, ki se borijo v Ukrajini. Te so ponovno zahtevale vrnitev svojih mož s fronte. Po navedbah neodvisnega medija Sota, je ruska policija na shodu pridržala najmanj štiri osebe, med njimi tudi dva novinarja. Žene vojakov, mobiliziranih za boj v Ukrajini, se že več tednov redno srečujejo v znak protesta. Policija je tudi med preteklimi demonstracijami aretirala več ljudi, predvsem novinarje in moške, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

V začetku meseca je denimo ruska policija na shodu žena pridržala približno 20 novinarjev, ob tem je več medijskih hiš - vključno z agencijo AFP - opozorila, naj o demonstracijah ne poročajo.