Zaboden do smrti

Šokantno: v Splitu do smrti zabodli mladeniča

M.G.
24. 2. 2024, 11.34
Posodobljeno: 24. 2. 2024, 11.47
Deli članek:

Včeraj zvečer se je 22-letnik na ulici Mažuranićevo šetalište zapletel v spor s tremi brati. Starejši od bratov je odhitel v stanovanje po nož in nesrečneža zabodel do smrti.

Google street view
Ulica na kateri bi naj danes ponoči umorili 22-letnika.

Policisti iz splitsko-dalmatinske policijske uprave so sporočili, da je včeraj zaradi poškodb z nožem umrl 22-letnik. Nekaj čez polnoč bi naj prišlo do prerivanja in prerekanja na Mažuranićevi promenadi. Poškodovanega so sicer z reševalnim vozilom hitro pripeljali v bolnišnico v Splitu, vendar je zaradih hudih poškodb na področju prsnega koša kmalu po prihodu v bolnišnico umrl.

Policisti so takoj po prejeti prijavi odšli na kraj dogodka, ki so ga zavarovali, ter izvedli akcijo iskanja oseb, povezanih z dogodkom. Obveščena je bila namestnica okrožnega državnega tožilstva, ki je prispela na kraj zločina in vodi preiskavo. "V uradne prostore je bilo privedenih več oseb, od katerih sta bili dve v zvezi z umorom pridržani in zoper njiju poteka kriminalistična preiskava z namenom ugotavljanja kaznivega dejanja," so sporočili s policije.

Po poročanju Slobodne Dalmacije, so prijeli tri brate, domnevno gre za odvisnike od mamil. Napad se bi naj zgodil pred stavbo, v kateri bratje tudi živijo.

Po prvih neuradnih podatkih naj bi se vsi trije bratje sprli z 22-letnikom. Sumijo, da je povod za prepir izbruhnil po tem, ko preminuli bratom ni želel izročiti denarja. Zato je v nekem trenutku najstarejši brat odšel v stanovanje, kjer živi, po nož. Z njim je mladeniču zadal več hudih ran, zaradi katerih je kasneje tudi umrl. Ob prihodu policije se je morilec prijetju upiral. Ko so ga odpeljali v službeno vozilo, je z glavo udarjal v žično pregrado v vozilu in na ves glas kričal.

Eden izmed najemnikov, ki živi v bližini, je za Slobodno Dalmacijo povedal, da sicer ne ve, če so bratje že prej koga napadli, da pa so zagotovo problematični in vstopajo v trgovine, pekarne in kavarne, kjer občasno ukradejo denar. "Nisem jih videl, da bi bili agresivni. Ničesar nisem slišal, dokler ni prispela urgenca in policija s sirenami. Kdo ve, zakaj so se lotili revčka in še trije proti enemu," je še dodal.