Nova Romanca

Foto: Ruski predsednik naj bi bil spet zaljubljen: "Takšne barbike so mu bile vedno všeč"

D.K.
21. 2. 2024, 07.23
Posodobljeno: 21. 2. 2024, 07.25
Deli članek:

Ruski predsednik Vladimir Putin naj bi bil v romantičnem razmerju s svetlolaso "Barbie", ki je 32 let mlajša od njega, piše New York Post.

Profimedia
Katja Mizulina

39-letna Katja Mizulina je umetnostna zgodovinarka, ki se je šolala v Veliki Britaniji, vodi rusko Ligo za varnejši internet, ki oblastem pomaga pri izvajanju cenzure. Mizulina, hči zagrizene protiukrajinske ruske poslanke, si pod krinko zaščite otrok prizadeva utišati vse kritike Putina na spletu, zlasti glede vojne v Ukrajini.

Profimedia
Katja Mizulina

"Katja Mizulina je povsem po Putinovem okusu," je za ukrajinski Channel 24 dejala ruska borka za človekove pravice Olga Romanova. "Takšne barbike so mu bile vedno zelo všeč."

Romanova je zdajšnjo Putinovo "partnerko" primerjala z nekdanjo ljubico, o kateri se je govorilo, Svetlano Krivonogih, lastnico striptiz kluba in multimilijonarko iz Sankt Peterburga, ki je domnevna mati njegove hčerke Luize (20). "Putin je star 71 let, a ne bodimo starokopitni," je sarkastično dejala Romanova. "Sploh pa je človek v polnem razcvetu, zakaj pa ne?"

Profimedia
Katja Mizulina

Dolgo se govori, da je bil Putin, ki se je leta 2014 po 30 letih zakona ločil od žene Ludmile, v razmerju s 40-letno nekdanjo olimpijsko gimnastičarko Alino Kabajevo, par pa naj bi imel dva ali tri otroke. A ukrajinski mediji in neodvisni ruski kanali Telegram trdijo, da je v Mizulini, hčerki 69-letne parlamentarke Elene Mizuline našel "novo spremljevalko". Nadalje pravijo, da sta se ruski voditelj in aktivistka za spletno cenzuro "pred kratkim zbližala", poroča ruski kanal Telegram Kremlevskaya Tabakerka. Poudarili so, da so bili njeni viri "izjemno previdni, ko so govorili o tem, in nihče ni mogel zagotovo potrditi zgodbe".

Leta 2004 je Mizulina diplomirala iz umetnostne zgodovine in indonezijskega jezika na Šoli za orientalske in afriške študije Univerze v Londonu. Delala je kot prevajalka za uradne ruske delegacije, ki so obiskale Kitajsko, preden se je leta 2017 pridružila Ligi za varnejši internet. Varni internet, ki naj bi ga finančno podpiral ultranacionalistični "krščanski milijarder" Konstantin Malofeev, vodi prizadevanja za cenzuro v Rusiji, je poročal neodvisni ruski časopis Novaya Gazeta.

Profimedia
Katja Mizulina

Mizulina se je kot vodja projekta zavzemala za spletno cenzuro, globe in sankcije proti medijem in družbenim omrežjem. V govoru maja 2022 je med drugim dejala: "Najprej bomo Ukrajino rešili nacistov, nato pa bomo prišli do Googla in Wikipedije." Na srečanju s študenti v Rusiji v začetku tega meseca je Mizulina menda zahtevala – in prejela – opravičilo študenta, ki je dvomil o potrebi po obveznem služenju vojaškega roka.