Potrebuje več miru

Znano je, zakaj je kralj Karel svojega sina sprejel samo za 30 minut

S.Č.
13. 2. 2024, 13.43
Posodobljeno: 13. 2. 2024, 15.43
Deli članek:

Zdi se, da so razlogi za kratek čas srečanja med kraljem Karlomin njegovim sinom princem Harryjem povezani z željo po zmanjšanju ravni stresa, ki bi lahko vplivala na kraljevo zdravje.

Profimedia
Princ Harry

Po besedah kraljevega strokovnjaka, Roberta Jobsona, bi podaljšano srečanje lahko privedlo do pogovorov o stresnih temah, kar bi lahko negativno vplivalo na kraljevo okrevanje.

Jobson je poudaril, da je trenutno zdravstveno stanje kralja Karla precej občutljivo, saj se zdravi za rakom, zato je pomembno, da se mu omogoči čim več miru in manj stresnih situacij.

Načrtovano kratko, brez stresorjev

Njegove besede nakazujejo, da je za kralja Karla ključno, da si vzame čas za okrevanje in da se izogiba stresnim situacijam, ki bi lahko negativno vplivale na njegovo zdravje. Predlagal je, da bi kralj lahko kmalu zapustil Sandringham in se preselil na bolj mirno posestvo, kjer bi lahko nadaljeval svoj proces okrevanja brez dodatnih stresorjev.

Glede na Jobsonova pojasnila se zdi, da je bil kratek obisk princa Harryja načrtovan kot kratko, a ljubeče srečanje, ki bi se izognilo razpravam o težkih in stresnih temah, ki bi lahko negativno vplivale na kraljevo zdravje. Namesto tega sta bila osredotočena na pozitivne in podporne besede ter izogibanje pogovorom, ki bi lahko povzročili dodaten stres.