Porušena zgradba

V porušeni zgradbi v Španiji naposled le našli tri trupla

A.S./STA
7. 2. 2024, 11.49
Posodobljeno: 7. 2. 2024, 11.54
Deli članek:

Zgradba iz leta 1959, ki je imela opravljen varnostni pregled se je v torek dopoldne iz neznanih razlogov porušila in vzela tri življenja

Profimedia
Porušena zgradba v kateri so po dolgotrajnem iskanju našli tri trupla.

Petnadstropna stanovanjska zgradba se je v torek malo po 10.30 uri zrušila v Badaloni severno od Barcelone. Razlog za zrušenje za zdaj ni znan, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Posnetki, ki so jih na spletu objavili gasilci, prikazujejo zevajočo luknjo, ki poteka v sredini od vrha do pritličja zgradbe.

Gasilci so sporočili, da skušajo ročno očistiti 60 kubičnih metrov ruševin in dodali, da je 19 ekip delalo vso noč ob pomoči psov, da bi našli tri pogrešane stanovalce, kar jim je naposled le uspelo, vendarle so bili trije moški, ki so jih iskali že mrtvi. Po nepreverjenih informacijah naj bi šlo za tri afriške imigrante.

Po poročanju lokalnih medijev je bila stavba, v kateri je bilo 20 stanovanj, zgrajena leta 1959, pred kratkim pa so opravili varnostni pregled, poroča AF. Mestni svet Badalone je za tri pokojne odredil tridnevno žalovanje znotraj občine.