Ga bodo ustrelili?

Video: V Italiji volk lovil žensko z dojenčkom v vozičku

D.K.
5. 2. 2024, 12.15
Posodobljeno: 5. 2. 2024, 13.59
Deli članek:

Volk se je pred dnevi v Val di Fassa (Dolina Fassa ) v Italiji nevarno približal ženski in njenemu dojenčku. Zdaj teče debata, ali je treba "zaupljivega" volka odstraniti.

Posnetek zaslona
Volk lovi mamo z vozičkom

V teh dneh po spletu kroži posnetek iz Pozza di Fassa v Trentinu, na katerem je videti mamo, ki se z dojenčkom v vozičku sprehaja po progi za tek na smučeh, za njima pa se pojavi volk. 

Plenilec je sprva odmaknjen, nato pa se zelo približa ženski in njenemu otroku. Več metrov sledi obema. Na srečo se ni zgodilo nič, a pomisleki ostajajo, saj se zdi, da je volk izgubil ves strah pred ljudmi.

Incident je v Italiji sprožil burno razpravo

Kot poročajo lokalni mediji, se sumi, da so volka nekaj časa pred omenjenim dogodkom s hrano zvabili ljudje. Z živaljo naj bi se celo fotografirali. "Kdor koli je hranil tega volka, je ravnal neodgovorno," je za spletni portal "Il Dolomiti" jezen dejal profesor zoologije na univerzi v Rimu.

V dolini Fassa zdaj predstavniki več skupnosti vztrajajo pri sestanku s pristojnimi službami. Ljudje niso zaskrbljeni le zaradi varnosti prebivalstva, ampak se bojijo tudi negativnih vplivov na turizem. Dopustnike bi lahko odvrnili. Zahtevano srečanje je namenjeno pogovoru o tem, kaj se bo zgodilo z "zaupljivim" volkom. Po poročanju “Südtirol News” se strokovnjaki strinjajo, da takšnemu volku ni več mesta v naravi. Zavzemajo se za odstranitev živali. Odločitev pa mora sprejeti tamkajšnja deželna uprava.