Bog nogometa grel klop

Veliko nezadovoljstvo obiskovalcev nogometne tekme v Hongkongu zaradi neigranja Messija

M.G.
5. 2. 2024, 10.58
Posodobljeno: 5. 2. 2024, 11.27
Deli članek:

Prijateljsko tekmo med Inter Miamijem in izbrano enajsterico iz domačega klubskega prvenstva v Hongkongu si je ogledalo 38.000 gledalcev, ki pa niso dobili tega, kar so želeli.

Profimedia
Leo Messi in Luis Suarez sta celo tekmo zaradi poškodbe sedela na tekmi, kar je razjarilo horde navijačev, ki so samo zaradi tega kupili karte.

Več kot 38.000 vstopnic za tekmo med Inter Miamijem in izbranimi nogometaši iz domačega nogometnega prvenstva (Hongkong) je bilo razprodanih v eni uri po začetku prodaje decembra, saj so si vsi obetali, da bodo lahko gledali nogometne veščine Lionela Messija, ki je bil izbran tudi za najboljšega nogometaša preteklega leta, njegov status med številnimi oboževalci pa je domala božanski.

Zato je bilo razočaranje njegovih oboževalcev, ki so za karto odšteli okrog 100 evrov precejšne. V prvem polčasu so gledalci bili še dokaj mirni, saj so videli, da Messi skupaj s še enim zvezdnikom, Luisom Suarezom sedi na klopi za rezerve igralce in so pričakovali, da bo stopil v igro kasneje. A bolj, ko je šla tekma proti koncu, bolj nestrpni, nezadovoljni in ogorčeni so postajali navijači, saj je postalo očitno, da tako Suarez kot Messi sploh ne bosta stopila na igrišče. Slišalo se je ogromno žvižgov in protestov, manjkali niso niti vzkliki za vračilo denarja. Ob koncu tekme, ko se je solastnik Inter Miamija, legendarni David Beckham, želel navijačem zahvaliti za "neverjetno podporo" pa so ga preglasili posmehi in žvižgi.

Včeraj je zaradi tega hongkonška vlada sporočila, da se lahko organizator tekme Tatler Asia sooči z zmanjšanjem financiranja. "Glede dejstva, da Messi danes ne igra na tekmi, so vlada in vsi nogometni navijači izjemno razočarani nad dogovorom organizatorjev," so zapisali uradniki v izjavi. "Organizatorji dolgujejo vsem ljubiteljem nogometa pojasnilo."

Profimedia
Govor solastnika Inter Miamija Davida Beckhama so navijači po koncu tekme glasno izžvižgali in s tem pokazali, kako se počutijo.

Trener Interja iz Miamija Tata Martino je branil svojo odločitev in dejal, da zdravja osemkratnega dobitnika zlate žoge in nekdanjega soigralca pri Barceloni Luisa Suáreza, ki je prav tako ostal na klopi, ni mogoče tvegati. 36-letni kapetan Argentine in Inter Miamija je ostal na klopi zaradi poškodbe stegenske mišice. Njegova ekipa je sicer brez njegove pomoči gladko zmagala z rezultatom 4-1.

"Razumemo razočaranje navijačev zaradi odsotnosti Lea [Messija] in Luisa Suáreza," je dejal Martino. "Razumemo, da je veliko oboževalcev zelo razočaranih, in prosimo jih za razumevanje. Želimo si, da bi vsaj za nekaj časa poslali Lea in Luisa na igrišče, a je bilo tveganje preprosto preveliko."

Organizatorji so v v izjavi po tekmi napisali, da "Kljub nekaterim novicam Tatler Asia ni imel nobenih informacij o neudeležbi Messija ali Suareza pred začetkom tekme."