Preživel

Na pariškem letališču v podvozju letala našli slepega potnika, ki je v kritičnem stanju

S.R.
28. 12. 2023, 18.23
Posodobljeno: 28. 12. 2023, 18.51
Deli članek:

V podvozju letala, ki je danes zjutraj pristalo na pariškem letališču Orly, so našli slepega potnika, ki je pot iz Alžirije preživel, a je njegovo zdravstveno stanje kritično.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Slepi potnik je pot čez Sredozemsko morje in zajeten del Francije preživel v podvozju letala letalske družbe Air Algeria, poroča tiskovna agencija Reuters, ki se opira na vire iz varnostne službe na pariškem letališču Orly. Slepi potnik je v kritičnem stanju in ga zdravijo v bližnji bolnišnici. Njegovo življenje je po navedbah vira ogroženo.

Letalo je vzletelo z letališča Es-Senia v mestu Oran na zahodu Alžirije, pri čemer je pot do Pariza trajala dve uri in pol. Po navedbah Reutersa se slepi potniki, ki se odločijo za to nevarno pot, v podvozju letala ali v tovornem prostoru srečajo s temperaturami med -50 in -60 stopinjami Celzija ter pomanjkanjem kisika. Le redki pot preživijo.

Tako je leta 2019 na jugozahodu Londona na vrtu enega tamkajšnjih stanovalcev pristalo truplo moškega. Stanovalec se je takrat na vrtu ravno sončil, truplo pa ga je zgrešilo le za las. Domneva se, da je moški padel z letala, ki je letelo nad Londonom in v podvozju katerega se je nahajal kot slepi potnik. Leta 2015 je na trgovino na jugozahodu Londona priletelo truplo še enega slepega potnika. Ta se je skril pod letalo letalske družbe British Airways, ki je vzletelo z letališča v Johannesburgu v Južni Afriki in pristalo na londonskem Heathrow. V podvozju istega letala se je nahajal še en slepi potnik, ki pa je kar deset ur dolg let preživel.