Panika

V Beogradu potonil znameniti splav: Mladež je končala v reki

R.T.
24. 12. 2023, 10.00
Posodobljeno: 24. 12. 2023, 10.30
Deli članek:

V beograjski četrti Novi Beograd se je ponoči odvijala drama, v kateri so posredovale vse razpoložljive policijske enote. V času, ko se je na njem nahajalo veliko število ljudi, je potonil sloviti splav Kartel.

Instagram/moj_beo_grad_
Najprej je klonil most, nato se je začel potapljati splav.

Beograjski policisti so malo po polnoči prejeli prijavo, da je potonil splav in da je v reki pristalo več ljudi. Kot poročajo srbski mediji, se je potop splava začel v času nastopa srbskega raperja z vzdevkov Cunami. Začela se je vsesplošna panika, ko so obiskovalci bežali za svoja življenja. Policija je s potapljajočega se splava s čolni evakuirala več deset ljudi, številni pa so do obale priplavali sami. Po navedbah beograjskega urada za izredne razmere so skupno evakuirali 114 ljudi, v nesreči pa ni bilo poškodovanih ali mrtvih.

Po navedbah očividcev se je sicer vse skupaj začelo s pretepom, ko naj bi več gostov nagnali s splava. Nekateri obiskovalci naj bi se pretepali z varnostniki. Na mostu naj bi se v tistih trenutkih ustvarila velika gneča, pri čemer se je splav začel potapljati. 

Dogodek ni edini tovrstni v zadnjem letu. Lani je med novoletno zabavo namreč potonil splav Freestyler, poroča STA. Beograjska policija je v začetku leta zaradi nesreče pridržala tri ljudi. Po poročanju srbskih medijev so zaradi suma ogrožanja splošne varnosti takrat pridržali menedžerja in direktorja kluba ter lastnika splava, grškega državljana. Klub Freestyler je bil namreč registriran za 220 ljudi, na splavu pa jih je bilo na novoletno noč po neuradnih informacijah najmanj 400, še poroča STA.