Izginila brez sledu

Foto: V iskanju male Inge, ki je pogrešana že osem let, našli kosti

R.T.
15. 12. 2023, 07.54
Posodobljeno: 15. 12. 2023, 08.34
Deli članek:

V Wilhelmshofu v nemški zvezni deželi Saška-Anhalt je pred več kot osmimi leti brez sledu izginila mala Inga. Policisti so v teh dneh našli kosti, zdaj čakajo na rezultate analize.

Victim Recovery Dogs
Našli so več manjših kosi, na analizo so poslali tudi vzorce prsti.

Polizeidirektion Halle
Inga je pogrešana od leta 2015.

Takrat petletna Inga iz bližnjega Schönebecka je 2. maja 2015 izginila na območju vasice Wilhelmshof, kamor se je s svojo družino odpravila na obisk. Vasica je od sosednje vasice Uchtspringe, kjer trenutno poteka intenzivna iskalna akcija, oddaljena približno pet kilometrov. Da so psi med iskalno akcijo našli kosti, a da ne gre za skelet ali lobanjo, temveč več manjših kosti, je za nemški Bild potrdil državni tožilec Torsten Kramer. Dodal je, da so kosti že poslali na analizo v laboratorij, a da rezultatov ne pričakujejo pred naslednjim tednom. Forenzični izvedenci bodo najprej preverili, ali gre za človeške ali živalske kosti. V primeru prvega bodo nato ugotavljali, ali gre za posmrtne ostanke male Inge, ki je pogrešana že več kot osem let.

Victim Recovery Dogs
Območje prečesavajo posebej izurjeni psi organizacije Victim Recovery Dogs.

Iskalna akcija, ki so jo sprožili zaradi novih informacij, povezanih z izginotjem Inge, poteka na območju, kjer je nekdaj, še pred ponovno združitvijo obeh Nemčij, stala vojašnica sovjetske vojske. V začetku decembra se je namreč Ingini družini v iskanju odgovorov na lastno pest pridružila skupina odvetnikov in zasebnih detektivov. Ti so na podlagi nekega namiga na območju Uchtspringeja zagnali novo iskalno akcijo, v kateri so sodelovali tudi posebej izurjeni psi sledniki organizacije Victim Recovery Dogs iz Posarja. To je za pomoč organom pregona, reševalcem in drugim organizacijam ustanovil nekdanji policist Axel Hehl. Policija je sicer to območje preiskala že leta 2015, a se takrat niso dokopali do nobene sledi. Ali bo tokrat drugače, bo pokazal čas. Preiskovalci so kraj, kjer so našli kosti, fotografirali, v laboratorij pa so poslali tudi vzorce prsti. Včeraj so nato na območje znova poslali pse, če bi slučajno našli še kakšno večjo kost.