Bo milijarde zapustil vtnarju?

Slavni milijarder želi posvojiti 51-letnega vrtnarja, da bi mu zapustil svoje bogastvo

S.Š.
15. 12. 2023, 07.27
Posodobljeno: 15. 12. 2023, 07.29
Deli članek:

Švicarski milijarder Nicolas Puech je začel postopek posvojitve 51-letnega vrtnarja, ki mu bo zapustil delnice pariške modne hiše in preostanek svojega premoženja.

Profimedia
Nicolas Puech

Francosko podjetje Hermès Paris je lani praznovalo 185. obletnico obstoja, že leta pa velja za sinonim za luksuz in prestiž. Med njegovimi solastniki je tudi 80-letni Puech, čigar imena širša javnost verjetno ne bi nikoli slišala, če ne bi naredil poteze, ki se mnogim zdi nezaslišana.

Njegov najboljši prijatelj je vrtar

Nicolas Puech pripada peti generaciji Thierryjevih potomcev – milijarderjev, njegovo osebno premoženje pa je ocenjeno na okoli 10 milijard dolarjev.

Puech se ni nikoli poročil, nima bioloških potomcev, njegova največja strast pa so konji in psi, s katerimi je obkrožen, svoje dni pa večinoma preživlja v družbi svojega vrtnarja, ki ga ima za svojega najbližjega prijatelja in edinega, ki je pravzaprav vreden njegove dediščine.

Imena vrtnarja, ki bi lahko kmalu postal milijarder, švicarski mediji ne omenjajo, ve pa se, da gre za poročenega moškega maroškega porekla, ki je bil zadnja leta Puechova desna roka.

Je šlo za maščevanje?

Švicarski mediji poročajo, da naj bi se Puech za to potezo odločil zaradi maščevanja.

V trenutku, ko je globalna skupina LVMH zaradi svoje "nemoralne" ponudbe - za delnice so ponudili precej več od ocenjene tržne vrednosti - leta 2014 pridobila pomemben delež v nekoč družinskem podjetju, je nastal velik razkol med tistimi, ki so ponudbo sprejeli, in tistimi, ki so hoteli Hermès za vsako ceno ohraniti kot družinsko podjetje in blagovno znamko.

Nicolas Puech je nato odstopil z vodstvenega položaja v družbi, a obdržal svoj delež delnic, katerih vrednost se je po prevzemu LVMH močno povečala.

"Nicolas se je takrat počutil izigranega in izobčenega," trdijo viri.