Na državne stroške

Politični škandal: Guverner z državnim denarjem potoval na Ronaldovo tekmo

S.Š.
12. 12. 2023, 16.57
Posodobljeno: 12. 12. 2023, 17.08
Deli članek:

Japonski politik in guverner province Nagasaki Kengo Oishi se je znašel v središču političnega škandala, potem ko je z državnim denarjem odpotoval na tekmo kluba Al-Nassr, v katerem igra Cristiano Ronaldo.

Profimedia
Kengo Oishi

Oishi je izpustil pomembno srečanje voditeljev države, da bi se udeležil prijateljske tekme med Al Nassrjem in PSG v Osaki 25. julija.

Ko so državni mediji izvedeli za njegov “izlet”, se je nanj seveda vsul plaz kritik, Oishi pa je pojasnil, da je denar za vstopnice na tekmo prišel iz njegovega lastnega žepa, pot in nastanitev pa je plačala japonska vlada.

Poslovni dogovori

Politik se je opravičil in dejal še, da se je tekme udeležil le zato, da bi Ronalda povabil k sodelovanju v prihodnji reklami za Nagasaki. Njegovim trditvam nasprotujejo uradniki, ki so se prav tako udeležili tekme, saj so dejali, da portugalski zvezdnik ni prejel nobenega odziva na tovrstno oglaševalsko delo.

Nekaj ljudi ga kljub vsemu zagovarja

Na Japonskem politika zdaj številni pozivajo k odstopu, češ da ne opravlja svojega dela in da ni ustrezno opravljal dolžnosti javnega funkcionarja. Menijo tudi, da je dal prednost svojim osebnim interesom in se udeležil rekreativnega dogodka namesto uradnega srečanja, kar je nesprejemljivo.

Po drugi strani pa njegovi podporniki menijo, da bi morebiten dogovor z Ronaldom zelo koristil Nagasakiju in da je Oishi na tekmi opravljal pomembno delo.