Osupljivo

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

M.G.
8. 12. 2023, 10.20
Posodobljeno: 8. 12. 2023, 10.51
Deli članek:

Po celodnevnemu iskanju pogrešanega psa je le tega našel lastnikov prijatelj: "Sveta nebesa, saj to je Luna!" je dejal.

(zajem slike, Youtube)
Psica Luna se je zaplezala na osem metrov visoko vejo borovca

Luna je 10-mesečna psica pasme nemški ovčar, ki je lastniku Brianu Spiesu iz Kalifornije povzročila kar nekaj skrbi, a na srečo se je na koncu vse končalo dobro.

Lunin lastnik Brian Spies je postal zaskrbljen, ko se pes ni vrnil domov, potem ko se je tisto jutro igral zunaj. Z dvema prijateljema je brezuspešno več ur iskal psa v okolici doma. "V bistvu smo jo iskali ves dan, se vozili po gori in jo klicali," je povedal Spies. "Skrbelo nas je, da je poškodovana. Celo noč bo zunaj na mrazu, zato smo jo iskali do teme." Skrbeli so jih tudi plenilci. "Imamo medvede, gorske leve, kojote, lisice,...  Ja, pravzaprav imamo vse," je dejal. "Zato nismo vedeli, ali jo je ujel gorski lev ali kaj drugega."

Ko je po dnevu iskanja niso našli, so se bali že najhujšega, a jih je rešila sreča. Brianov prijatelj Luka Bogdanovich je naslednji dan po naključju dvignil pogled in zagledal Luno, ki je sedela na veji visokega bora v gozdu ob Spiesovim domom.

"Sveta krava, saj to je pes!" si je rekel Bogdanovich, ko je zagledal Luno, ki je ždela na veji, ki je bila skoraj osem metrov oddaljena od tal. Lunin lastnik, Brian, je po novici o najdbi, takoj pritekel do drevesa z zložljivo lestvijo in se z njo povzpel do psa. Prijatelja sta držala lestev in kot varnostni ukrep še spalno vrečo. "Nekako sem segel po Luni, jo zagrabil in jo medvedje objel ter brez rok stopil po lestvi navzdol, kolikor pač se je dalo previdno" je pojasnil Spies o načinu reševanja.

O tem kako in zakaj se je pes zaplezal tako visoko in zakaj ni dal niti glasu od sebe lahko le ugibajo, najverjetnejša razlaga je, da se je mlada psica zagnala za veverici in potem ni mogla in znala več nazaj. Spies sedaj v smehu dodaja, da ko bodo naslednjič iskali Luno, jo bodo iskali na drevesih, saj očitno zna plezati.

Dan po nenavadni in nevarni preizkušnji je bila Luna še izčrpana, a že naslednji dan je bila kot "nova".