Ročni granati

Video: V Zagrebu odjeknila še ena eksplozija, preiskava v teku

D.K.
25. 11. 2023, 19.04
Posodobljeno: 25. 11. 2023, 22.22
Deli članek:

V Zagrebu je odjeknila eksplozija, ki je osupnila mimoidoče. Prebivalci prestrašeni, policijska preiskava v teku.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Hrvaški mediji so najprej poročali, da je danes okoli 17.30 v Anini ulici v zagrebškem Rudešu prišlo do eksplozije. Materialna škoda je nastala tudi v bližini objekta, kjer je počilo, policija pa je takoj po prihodu na kraj dogodka zaprla celotno območje.

"Svetlobni blisk mi je razsvetlil sobo. Ležala sem v temi in gledala televizijo. Slišala sem, kako moški glas zunaj nekomu po telefonu vznemirjeno nekaj govori, vendar nisem mogla razločiti, kaj. Policija je zelo hitro prišla, zato ne izključujem možnosti, da je ta človek poklical policijo,« je dogajanje ob prvi eksploziji opisala ena od prebivalk Anine ulice za Jutarnji.

V teku je intenzivna policijska preiskava

Državljani so ob tem tudi poročali, da policija vlamlja v hišo, Anina ulica je blokirana in nikomur ne dovolijo blizu. Policisti hodijo od stanovanja do stanovanja, vsem pa je bilo rečeno, naj ne izstopajo iz svojih domov.

Iz Policijske uprave Zagreb so za Jutarnji list v popoldanskih urah potrdili, da so prejeli prijavo o eksploziji v dvoriščni stavbi navedene ulice in da je bilo eno osebno vozilo poškodovano zaradi eksplozije. Pri tem so poudarili, da poškodovanih oseb ni bilo. 

Na kar je v večernih urah policija sporočila, da stadanes v omenjeni ulici eksplodirali dve ročni granati. Prvo je okoli 17.25 aktivirala neznana oseba, druga pa je bila uničena nadzorovano. 

"Gre za dve ročni granati, od katerih ena ni eksplodirala in je bila ob 21.05 uničena z nadzorovanim pokom na kraju najdbe pod nadzorom policista," so pojasnili na policiji. Sledi nadaljnje ugotavljanje okoliščin dogodka, so dodali.